Lider al PMP, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că partidul sau nu a avut nicio discuţie cu liderii AUR pentru o eventuală fuziune, aşa cum a lăsat să se înţeleagă preşedintele AUR, George Simion. Diaconescu a precizat că mai mulţi parlamentari de la AUR au dorit să între în PMP, ei fiind nemulţumiţi de conducerea partidului lor. Diaconescu a vorbit şi despre problemele din partidul său şi a explicat că în prezent există ”o structură autoproclamată”, dar care este nestatutară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, dacă mai există discuţii despre o eventuală fuziune între PMP şi AUR, Cristian Diaconescu a declarat că aceste discuţii nu au avut loc niciodată.
 
"Cei de la AUR au lansat această idee (despre fuziunea PMP cu AUR - n.r.). Cu PMP nu au avut nicio discuţie, ceea ce s-a preluat, la un moment dat, a existat intenţia ca un grup de parlamentari de la AUR să treacă la PMP pentru că nu mai erau mulţumiţi de conducerea partidului lor. Nu a existat nicio negociere între cele două partide", a declarat Cristian Diaconescu.
 
În ceea ce priveşte situaţia din partidul său, Diaconescu a explicat că există un grup care a organizat un aşa-zis congres în care preşedinte a fost ales Eugen Tomac, însă acest congres nu a fost recunoscut în instanţă. Astfel, 41 de membri ai PMP care se regăsesc atât pe moţiunea lui Cristian Diaconescu şi cu care a candidat când a fost ales lider PMP, cât şi pe moţiunea lui Eugen Tomac la congresul nestaturar, vor fi înlocuiţi în următoarele 10 zile.
 
"Există în PMP o structură autoproclamată că fiind de conducere, dar care nici în fapt, nici în drept, nu există. Sunt câţiva colegi care s-au aflat în moţiunea votată la congresul din martie anul trecut şi se află şi acum pe o altă moţiune votată la o întâlnire nerecuoscută juridic. 41 de colegi sunt incompatibili, ocupând funcţii pe 2 moţiuni. Neexistând o decizie în instanţa, orice decizie este contestabilă, inclusiv penal. În instanţa au fost contestate actele premergătoare, deciziile lor, procesele sunt în derulare, vor dura aproximativ 2 ani. Deciziile lor vor fi contestate în continuare. Dacă se doreşte că acest partid să existe, trebuie găsită o formulă pentru că actuală conducere să fie recunoscută. Cei 41 de colegi vor fi înlocuiţi şi sper că în 10 zile să revenim la treaba pentru că din punct de vedere politic comunităţile aştepată nu conflicte interne, ci mesaje pe care să le susţină", a declarat Diaconescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.