Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat că parlamentarii PSD vor vota marţi în unanimitate proiectul de lege privind pensiile militarilor, el arătând că nu obişnuiesc să intre în concursuri de popularitate şi a privit cu regret modalitatea prin care cei de la PNL au încercat să îşi facă campanie cu acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat la Parlament că a fost convocată şedinţa Biroului permanent pentru a dovedi că nu s-au opus niciodată proiectului privind pensiile militarilor.

”Am convocat această şedinţă, tocmai pentru a dovedi că nu ne-am opus niciodată acelui proiect vizavi de pensiile militarilor. Am primit şi s-a înregistrat la Camera Deputaţilor punctul de vedere al Guvernului, iar imediat ce am luat act de acest lucru, am convocat şedinţa de Birou Permanent. Vom distribui în procedură de urgenţă la cele două comisii de buget finanţe şi de apărare acel proiect de lege, împreună cu punctul de vedere al Guvernului. Până mâine dimineaţă, termen de depunere a amendamentelor. Sper şi chiar cred că cele două comisii, Comisia de apărare şi de buget finanţe mâine se vor reuni, fie înainte de plen, fie în paralel cu plenul, astfel încât mâine, pe ordinea de zi, să avem şi la dezbateri, dar şi la sesiunea de vot final, acel proiect de lege”, a spus Suciu.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că în punctul de vedere al Guvernului, Guvernul României spune că Parlamentul va decide asupra acestui proiect de lege.

”Parlamentul, mâine, va decide, prin vot, asupra acestui proiect de lege. Parlamentarii Partidului Social Democrat vor vota, cred, şi sunt convins, în unanimitate, acest proiect de lege”, a mai anunţat Suciu.

”Nu obişnuiesc şi nu obişnuim să intrăm în concursuri de popularitate. Am spus de la bun început că un asemenea proiect de lege nu se face pentru campanie electorală sau pentru a favoriza pe cineva sau pe altcineva. De aceea am privit cu regret şi cu oarecare supărare modalitatea prin care cei de la Partidul Naţional Liberal au încercat să îşi facă campanie cu acest proiect. (..) Am spus încă de la bun început că susţinem acest proiect de lege, dar avem nevoie, întrucât discutăm totuşi de un impact financiar, avem nevoie şi de o fişă financiară, aşa cum se face la orice proiect de lege”, a explicat Daniel Suciu.

El a menţionat că punctul de vedere al Guvernului conţine şi punctele de vedere ale unor ministere implicate, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne. ”Pentru a arăta că nu am fost nici o secundă împotriva pensionarilor militare care au fost defavorizaţi în ultimii ani, vom vota acest proiect de lege în forma în care este acest proiect de lege”, a ţinut să precizeze Suciu. Deputatul PSD a mai arătat că nu exclude din start că vor modificări, dacă se vor impune, dar de formă şi nu de fond

. ”Fondul rămâne acelaşi, vom elimina inechităţile din sistemul acesta vizavi de pensiile militarilor, iar acest proiect de lege va fi pus pe ordinea de zi în şedinţa de mâine a Camerei Deputaţilor, va fi votat de către toţi parlamentarii PSD, fără de care acest proiect de lege nu avea cum să treacă. Iar ulterior va fi trimis spre promulgare preşedintelui României”, a completat Daniel Suciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.