Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, luni, că formaţiunea susţine candidatura consilierului prezidenţiale Cosmin Marinescu la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al BNR, el afirmând că acesta este un om cu viziune liberală şi un om apropiat de PNL, fiind luat în calcul şi pentru funcţia de ministru de Finanţe la un moment dat. El a mai spus că Roberta Anastase şi Alexandru Nazare au fost propunerile grupului PNL din Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PNL susţine candidatura domnului Cosmin Marinescu la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al BNR”, a anunţat Daniel Fenechiu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Senatorul liberal a precizat că ”Marinescu este un economist recunoscut”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”El a fost în vederile noastre şi în urmă cu un an, şi în urmă cu doi ani, am avut în vedere să îl numim şi ministru de Finanţe, ştiţi discuţiile, era pe lista scurtă. Este un om cu viziune liberală, este un om apropiat de PNL şi a fost decizia partidului de a-l susţine pentru funcţia de vicepreşedinte la BNR”, a explicat Fenechiu.

Senatorul PNL a mai spus că atât Roberta Anastase cât şi Alexandru Nazare au fost propunerile grupului PNL din Senat. 

”A fost propunerea grupului parlamentar din Senat, şi doamna Anastase şi domnul Nazare”, a completat el. Fenechiu a arătat că Nazare este fost ministru de Finanţe iar Roberta Anastase ”este un foarte vechi deputat şi senator în PNL, cu o experienţă foarte bună şi expertiză în zonă, chiar şi financiară”. 

”Nici domnul Nazare nu a terminat Finanţe-Bănci şi a ajuns ministru de Finanţe”, a explicat senatorul PNL. 

Fenechiu a menţionat că depunerile de candidaturi pentru BNR, ASF şi CNA se fac până marţi, la ora 12.00. ”Noi am discutat în BPN despre susţinerea unor candidaţi”, a completat el. 

Cosmin Marinescu este consilier Prezidenţial, în cadrul Departamentului Politici Economice şi Sociale. Este absolvent al Facultăţii de Economie din Academia de Studii Economice din Bucureşti, profesor universitar în cadrul Departamentului de Economie şi Politici Economice, cadru didactic din 1998 şi doctor în Economie (2003), potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.