Europarlamentarul PNL Daniel Buda afirmă luni că este inadmisibil faptul că şi anul acesta, România nu are capacitatea de a produce necesarul de carne, iar românii consumă carne de import, el arătând că România a importat carne şi produse din carne de aproape 3 ori mai mult decât a exportat, şi anume aproape 600 milioane de euro, faţă de 205 milioane. Liberalul mai arată că Programul INVESTALIM aşteaptă încă implementarea, iar seceta de anul acesta a scos iarăşi la lumină lipsa investiţiilor în infrastructura de irigaţii, care să susţină producţia vegetală şi, implicit, cea animalieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Semnal de alarmă privind producţia de carne din ţara noastră!. E inadmisibil ca şi anul acesta, România nu are capacitatea de a produce necesarul de carne, iar românii consumă carne de import! Deşi e mare producător de cereale, România a importat carne şi produse din carne de aproape 3 ori mai mult decât a exportat. Aproape 600 milioane de euro, faţă de 205 milioane – şi sunt doar datele pentru primele 4 luni din 2024”, scrie eurodeputatul într-o postare.

Buda precizează că ”sunt cifre şi date care arată că agricultura României nu poate trăi cu declaraţiile ministrului Agriculturii”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Programul INVESTALIM aşteaptă încă implementarea, iar seceta de anul acesta a scos iarăşi la lumină lipsa investiţiilor în infrastructura de irigaţii, care să susţină producţia vegetală şi, implicit, cea animalieră. Situaţia este alarmantă şi sunt necesare măsuri rapide şi inteligente din partea Ministerului Agriculturii. În caz contrar, producţia agricolă a României, respectiv balanţa comercială cu produse agricole va fi împinsă într-o zonă fără întoarcere”, subliniază Buda.

Europarlamentarul PNL mai arată că agricultura nu mai poate trăi cu promisiuni.

”Încă aşteptăm măsuri de la ministrul de resort, altfel, România riscă să piardă 500 de milioane de euro din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, aferenţi perioadei 2014-2020, bani destinaţi mai multor domenii agricole, inclusiv infrastructurii de irigaţii”, afirmă Buda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.