Deputatul Dan Tanasă (AUR) a solicitat, joi, PSD şi PNL să uite că ne aflăm într-un an electoral şi să ia măsurile cele mai urgente pentru ca moartea tinerei ucisă de urs să fie ultimul astfel de eveniment. Alianţa pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani de impotenţă criminală în actul de guvernare şi de neglijenţă criminală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Problema urşilor care au devenit tot mai numeroşi şi, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situaţia la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urşii atacă oameni. Alianţa pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în ultimii 30 de ani de impotenţă criminală în actul de guvernare şi de neglijenţă criminală”, arată Dan Tanasă într-un comunicat oficial. 

El precizează că ”partidele expirate au practicat politici de mediu nesăbuite, protejând urşii şi neglijând oamenii”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Rarele încercări de gestionare a afectivelor de urşi au fost abandonate din motive electorale, iar acest lucru este de aşteptat şi în acest an, al alegerilor. Cu laşitate, responsabilii guvernamentali cheamă la dezbateri publice abia acum, după ce li s-a tot atras atenţia că problema urşilor trebuie rezolvată. PSD şi PNL, alături de UDMR şi USR, au făcut, de-a lungul timpului, concesii nejustificate unor ONG-uri cu intenţii şi finanţări dubioase. Odată cu recensământul necesar al urşilor este de dorit şi un inventar al acestor ONG-uri şi a surselor lor de finanţare. Vocile specialiştilor au fost ignorate, la fel ca şi poziţiile exprimate de AUR în ultimii ani de activitate parlamentară. A venit vremea faptelor, deşi nu ne facem iluzii cu privire la potenţa guvernanţilor de a rezolva o problemă deosebit de gravă”, spune Tanasă. 

Potrivit reprezentantului AUR, ”înmulţirea excesivă a urşilor, extinderea arealului acestora mult dincolo de habitatul lor firesc au dus, în cele din urmă la moartea unor oameni”.

”Chemăm guvernanţii şi în primul rând pe ministrul mediului să prezinte deîndată un plan cuprinzător de control a populaţiei de urşi, cu măsuri imediate şi termene de îndeplinire a lor asumate. Alianţa pentru Unirea Românilor nu a fost la guvernare pentru a putea repara o situaţie gravă, la care nu a contribuit. Cu toate acestea, putem pune la dispoziţia guvernanţilor un plan alcătuit de specialiştii noştri de marcă şi consultanţa necesară, având în vedere incapacitatea Guvernului de a gestiona o problemă atât de gravă. De asemenea, cerem partidelor din alianţa PSD-PNL, precum şi anexei acestora UDMR, să uite că ne aflăm într-un an electoral şi să ia măsurile cele mai urgente – unele poate nepopulare – pentru ca moartea recentă a tinerei ucisă de urs să fie ultimul astfel de eveniment, o tragedie pentru care ar trebui să răspundă inclusiv cu funcţia cei aflaţi în fruntea Ministerului Mediului”, a afirmat deputatul Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.