Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, a declarat că votul dat marţi la Bruxelles pentru aprobarea Fondului pentru Tranziţie Justă reprezintă o veste bună pentru România şi că ţara noastră beneficiază de 1,95 de miliarde euro pentru tranziţia energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ţara noastră beneficiază de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică, ceea ce reprezintă 11,12% din totalul Fondului, de 17,5 miliarde euro. Avem a treia mare alocare ca stat. România va beneficia de 1,11 miliarde până în 2026 şi alţi 834 milioane Euro pentru întreaga perioadă financiară 2021-2027.  Aşadar, trebuie pregătite şi adoptate urgent planurile teritoriale pentru o tranziţie justă!”, a subliniat Dan Nica, printr-un comunicat de presă transmis de PSD. 

Eurodeputatul social-democrat a precizat că banii din Fondul de Tranzitie Justă vor contribui la rezolvarea provocărilor din domeniul social, economic şi de mediu, pentru lucrătorii afectaţi de închiderea industriei miniere şi a industriei cu consum mare de energie.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Am obţinut tot ceea ce se putea ca suport financiar de la Bruxelles. Mingea e în terenul Guvernului, pentru a pregăti economia pentru impactul social, ocupaţional, economic şi de mediu al tranziţiei către o economie neutră din punct de vedere climatic, cu obiectivele deja asumate la nivel naţional şi european, pentru 2030, respectiv 2050”, a punctat Nica.

Conform sursei citate, printre cele 15 măsuri sprijinite de Fondul pentru Tranziţie Justă se numără:

„- investiţii productive în IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi şi întreprinderi noi, care să conducă la diversificarea economică, modernizarea şi reconversie;

- investiţii în crearea de noi firme, inclusiv incubatoare de afaceri şi servicii de consultanţă, care conduc la crearea de locuri de muncă;

- investiţii în utilizarea tehnologiei, precum şi în sisteme şi infrastructuri pentru energie curată la preţuri accesibile, inclusiv tehnologii de stocare a energiei;

- investiţii în mobilitate locală inteligentă şi durabilă, inclusiv în decarbonizarea sectorul transporturilor şi infrastructura acestuia la nivel local”.

Liderul europarlamentarilor PSD a reamintit că tranziţia energetică va necesita investiţii anuale în infrastructură cuprinse între 520 şi 575 de miliarde euro, în UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.