Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cristina Prună, afirmat, marţi, că votul electronic la moţiunea simplă a fost regulamentar şi a mai fost dolosit deja la două moţiuni anteriorare, fără a fi contestat de către PSD sau AUR. ”Este absolut aberant să te trezeşti deodată că nu-ţi mai convine votul, după ce l-ai acceptat de două ori deja”, afirmă Prună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am văzut în Camera Deputaţilor un circ ieftin din partea PSD şi AUR. Moţiunea a picat cu 171 de voturi împotrivă, matematica ne arată clar că nu avea cum să treacă această moţiune simplă împotriva ministrului Ghinea. De altfel, sistemul acesta de vot l-am mai folosit la alte două moţiuni   - Vlad Voiculescu şi Adrian Oros. Acele moţiuni au fost respinse tot utilizând acest sistem hibrid”, a declarat, amrţi, Cristina Prună.

Aceasta a afirmat că, ”numai pentru că domnul Simonis (Alfred Simonic - PSD) şi domul Simion (George Simion - AUR) urlă  de la trubuna Parlamentului” nu înseană că au şi dreptate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

 ”Este doar un strigăt disperat care  arată că PSD nu se obişnuieşte să fie în opoziţie (...) Aceleaşi voturi de pe tabletă au fost luare în calcul la celelalte două moţiuni şi nu au fost contestate”, a mai adăugat Prună, precizând că este vorba doar despre ”manipulare şi încercare de intimidare” din partea PSD.  

”Sunt liberi să meargă în instantă. Ce pot să spun este că nu au niciun temei legal pentru că votul a fost dat pe moţiune şi trebuie să-l accepte (...) Este absolut aberant să te trezeşti deodată că nu-ţi mai convine votul, după ce l-ai acceptat de două ori deja”, a mai afirmat Prună, precizând că PSD sau AUR pot contesta procedura la Curtea Constituţională.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.

”Vreau să se consemneze faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei. Am să vă spun şi de ce. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor putem vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple. Oricât de ataşată aţi fi de colegul dumneavoastră, Cristian Ghinea nu puteţi lua în calcul votul dat prin tabletă. Decizia CCR stipulează clar că moţiunea simplă nu e act normativ. Prin urmare, dacă noi avem un Regulament care spune că putem vota online strict acte normative, atunci să plece Ghinea. Moţiunea a fost adoptată”, a afirmat Alfred Simonis.

 

La rândul său, liderul deputaţilor AUR Geoge Simion a precizat că „potrivit Regulamentului această moţiune simplă a trecut. Doamna preşedinte de şedinţă dacă nu anunţaţi corect votul Camerei Deputaţilor, celor prezenţi, e abuz în serviciu”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.