Deputatul USR Cristina Prună a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre scenariul respingerii, joi, de către CCR, a abrogării pensiilor parlamentarilor, că trebuie văzut impactul unei astfel de decizii. Ea a arătat că aceste pensii ale foştilor aleşi sunt între 4.000 şi 6.000 de lei, în funcţie de numărul de mandate, iar unii ajung la 16.000 de lei pe lună, astfel că Parlamentul ar urma să plătească din bugetele celor două Camere milioane de lei.
Cristina Prună a fost întrebată cum comentează zvonurile privind o posibilă decizie, joi, la CCR, de admitere a sesizării făcute pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
”Am auzit şi eu în rândul parlamentarilor de la celealte partide despre această sesizare de neconstituţionalitate. A ajuns la CCR pentru că zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă şi acum această lege a ajuns pe masa CCR. Îmi exprim speranţa că nu va fi declarată neconstituţională. Dacă totuşi va fi, vom vedea care sunt motivele”, a spus Prună.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Deputatul USR a ţinut să afirme că ”va fi un impact bugetar, pentru că aceste pensii sunt plătite din bugetele celor două Camere”.
”Vorbim de sute de mii de lei, milioane de lei, trebuie să ne uităm la impact. Sunt pensii între 4 şi 6.000 de lei, în funcţie de numărul de mandatea avute, se înmulţeşte cu numărul de mandate. Sunt parlamentari care ajung la 14 sau 16.000 de lei pe lună, când ştim că pensia medie este de doar 1.600 de lei. Este o sfidare la adresa acestor oameni care au muncit o viaţă întreagă pe contributivitate”, a arătat Cristina Prună.
Ea a mai spus că cei care vor judeca această sesizare, judecători ai CCR, unii beneficiază de pensie parlamentară şi a dat exemplul lui Valer Dorneanu, care a fost parlamentar.
”Cei care nu beneficiază sunt cei care şi-au dat demisia înainte de finalizarea mandatului”, a spus Cristina Prună, afirmând că toţi parlamentarii USR au făcut acest gest pentru a nu beneficia de pensie specială.
Ea a anunţat că USR va depune un alt proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, şi şi-a exprimat speranţa să existe voinţă politică pentru a fi adoptată de Parlament.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.