Cristian Ghinea şi-a anunţat colegii de partid, într-un mesaj intern, că va demisiona din funcţia de vicepreşedinte al USR şi membru în Biroul Naţional al partidului de la începutul lunii ianuarie 2022 pentru a se ocupa de două proiecte de asistenţă şi monitorizare pentru PNRR împreună cu eurodeputaţii Dragoş Pîslaru şi Vlad Botoş.. Dacă ar fi rămas în funcţiile de conducere pe care le avea în cadrul formaţiunii, atunci acest lucru ar dus la o incompatibilitate cu statutul USR.
„Dragi colegi, vă anunţ prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziţia de vicepreşedinte şi membru în Biroul Naţional al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022. Motivul imediat al acestei decizii ţine de două proiecte pe care le demarez împreună cu colegii europarlamentari Dragoş Pîslaru şi Vlad Botoş, proiecte de monitorizare şi asistenţă pentru PNRR. Aceste fonduri vin din bugetul Parlamentului European, dar sunt la dispoziţia europarlamentarilor, pe baza de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice. Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR şi apoi imediat publicaţii şi activităţi de asistenţă pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri. Am consultat jurişti şi opiniile legate de o obligaţie statutară de a mă retrage sunt împărţite. Prefer să o fac, în spiritul deciziei noastre colective. Voi rămâne alături de USR şi de echipa de management, activ şi implicat, ca membru”, a precizat Cristian Ghinea, în mesajul intern pe care l-a transmis colegilor din USR, obţinut de News.ro.
Fostul ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene aminteşte despre proiectele USR pe care le-a susţinut şi la contribuţia pe care a avut-o în extinderea USR şi a numărului de filiale ale partidului.
„În definitiv, de când am intrat în USR, din 5 formate de BN am fost prezent în două. Renunţarea la funcţie şi revenirea în postura de membru este deci mai degrabă o revenire la o normalitate. Sunt tare mândru de contribuţiile avute la drumul nostru comun. La extindere (de la aproape deloc la 1.500 de filiale), la proiectul Fără Penali, unde Dan a condus o caravană şi eu pe cealaltă, la poziţionarea anti CpF, la alegerea doctrinei liberale moderne, afilierea la ALDE, cele două programe de guvernare pe care le-am coordonat. Promit să mai fac din astea. Am construit împreună forţa liberală, modernizatoare care va schimba România. Drumul nostru e încă la început. Noi, aşa cum suntem, cu bune şi cu rele, suntem armata care organizează reforma. De multe ori ni s-a prorocit sfârşitul şi de fiecare dată am contrazis casandrele. Sunt optimist pentru 2022 şi, mai ales, pentru 2024. Dar, evident, depinde de noi toţi. Pe termen scurt, voi termina de scris cartea la care lucrez împreună cu Fundaţia Friedrich Naumann despre liberalismul aşa cum ar trebui să fie, aplicat zi de zi”, a mai scris Ghinea.
El a mai spus că este optimist şi va face tot ce îi va sta în putere ca sutele de kilometri de autostradă şi căi ferate, miile de şcoli renovate, şi alte proiecte prevăzute în PNRR să devină realitate.
„Şi, obsesiv cum mă ştiţi şi tot optimist, voi face tot ce pot pentru ca PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă şi căi ferate, miile de şcoli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătraţi de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Şi zecile de reforme care pot schimba România”, a concluzionat Cristian Ghinea, în mesajul transmis colegilor din USR.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.