Preşedintele Partidului Curaj, Cosette Chichirău, a discutat luni cu liderul PNL Nicolae Ciucă despre un proiect comun pe dreapta, ea precizând că sondajele arată că PNL şi USR nu au suficiente voturi pentru un guvern post-alegeri şi că o construcţie politică nouă poate umple acest gol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Marius Bodea, senator USR, după întâlnirea dintre Cosette Chichirău şi Nicolae Ciucă: Chichirău, blatista lui Chirica, se cere în Parlament pe listele PNL

”A fost o discuţie preliminară cu domnul Ciucă despre un proiect de dreapta, astfel încât să nu mai avem PSD la guvernare după alegeri. Nu e vorba de susţinere pe funcţii sau altceva, ci de un posibil guvern de dreapta după alegeri. PNL şi USR, aşa cum arată azi sondajele, nu au suficiente voturi pentru a forma o majoritate. Le lipseşte o felie de electorat care nu e captată nici de PNL, nici de USR”, a declarat pentru News.ro, deputata Cosette Chichirău.

Ea a spus că o nouă construcţie politică ar putea să adune suficiente voturi pentru a intra în Parlament, iar apoi să poată fi formată o majoritate alături de PNL şi USR. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”E vorba în principal despre voturile din urbanul mare. Că va fi partid sau platformă, nu ştiu, încercăm să adunăm toate partidele noi”, a afirmat Cosette Chichirău.
Ea a precizat că o majoritate de dreapta nu se poate forma fără PNL şi USR, dar că mai e nevoie şi de altceva.
Cosette Chichirău a mai spus că PNL va purta discuţii în perioada următoare şi cu alţi actori politici de pe dreapta.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, despre discuţiile cu liderii dreptei, că a deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta şi pot discuta pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru campania electorală la prezidenţiale şi parlamentare. 
Despre o continuare a guvernării cu PSD, după alegeri, Ciucă a arătat că atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este pentru o guvernare de dreapta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.