USR a votat, vineri, în şedinţa de Birou Naţional, la propunerea preşedintei partidului, Elena Lasconi, o rezoluţie care stabileşte că orice membru USR care este condamnat penal pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, în primă instanţă, va fi exclus din partid, dacă nu îşi va da demisia din USR şi din orice funcţie publică. Propunerea preşedintei USR a fost votată de Biroul Naţional în unanimitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Până în acest moment, statutul USR, la fel ca iniţiativa legislativă „Fără Penali în Funcţii Publice”, prevedea ca doar după condamnarea penală definitivă un membru USR să piardă calitatea de membru de partid şi funcţia publică.

”Am propus partidului această schimbare de abordare a integrităţii şi mă bucur că toţi colegii mei au votat-o, pentru că aşa mi s-a părut corect. Un pas în spate de la primul verdict. Evident, în cazurile în care verdictul final e altul, persoana respectivă poate să revină fără probleme. Sunt primar în funcţie, hărţuit constant cu plângeri, ştiu cât de uşor este să te trezeşti cu acţiuni în instanţă, dar un verdict e un verdict. USR este singurul partid din România care oferă o alternativă onestă la actuala guvernare, care după 35 de ani de la Revoluţie poate reforma, pe bune, ţara”, a afirmat Elena Lasconi, preşedintă USR.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Decizia a fost votată de toţi cei 24 de membri ai Biroului Naţional şi de preşedinta USR şi se aplică de la momentul votului, precizează USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.