Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, în şedinţa de miercuri, solicitarea USR de chemare a premierului Marcel Ciolacu la Ora prim-ministrului, în data de 7 octombrie 2024, pentru a prezenta măsurile de reducere a risipei în aparatul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

USR a depus recent la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o solicitare ca premierul Ciolacu să fie chemat la „Ora prim-ministrului” în data de 7 octombrie.

Cei de la USR au cerut o dezbatere politică, pentru prezentarea în faţa Parlamentului a rezultatului planului Guvernului Cioacu de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât în administraţia centrală, cât şi în cea locală, companii de stat şi instituţii autonome, plan ce a fost anunţat şi reglementat încă din septembrie 2023 prin asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În urmă cu aproape un an de zile, Marcel Ciolacu ne explica, de la tribuna Parlamentului, cum termină el cu şmecheria în România şi cum demarează cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluţie. Se angaja să reducă risipa bugetară, să comaseze şi chiar să desfiinţeze instituţii, să elimine mii de posturi de şefi, cu tot cu şoferii, secretarele şi consilierii lor. Este timpul ca Marcel Ciolacu să vină din nou în Parlament, să ne spună ce a făcut din toate acestea şi, mai ales, să prezinte cifre concrete ale economiei pe care a făcut-o la bugetul de stat”, declara Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.