Imagini dintr-o şedinţă de Consiliu Local de la Sectorul 1, în care actualul candidat USR la Primăria de sector, europarlamentarul Clotilde Armand, afirmă că ”un spital se face cu o companie care ştie să facă, care a făcut zeci de spitale şi care face zeci de spitale, nu cu o firmă creată politic, cu nişte administratori care sunt incompetenţi” şi invocă prezenţa primarului Daniel Tudorache la Ambasada Franţei pentru a discuta cu specialişti au fost distribuite în spaţiul public. În replică, Clotilde Armand declară că ”nu e vorba de niciun lobby şi de nicio afacere” şi că a fost prezentă la întâlnirea care a avut loc la ambasada Franţei ”pentru că primarul nu ştie limba franceză”, respingând totodată posibilitatea ca în acest caz să fie vorba despre ”trafic de influenţă”, aşa cum a susţinut Daniel Tudorache.
”Eu aş dori să se construiască un spital în sectorul 1, E un lucru dificil. Domnule primar, v-am invitat la Ambasada Franţei, să vă întâlniţi cu niste specialişti pentru a construi spitale. Un spital se face cu o companie care ştie să facă, care a făcut zeci de spitale şi care face zeci de spitale, nu cu o firmă creată politic, cu nişte administratori care sunt incompetenţi,habar nu au de ce... care nu au resursele necesare pentru a construi acest spital, Trebuie niste resurse umane deosebite”, a declarat Clotilde Armand într-o şedinţă de Consiliu Local, potrivit imaginilor distribuite în spaţiul public.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
.”Aş dori să reţineţi speech-ul doamnei Clotilde care a spus că firmele româneşti nu sunt bune”, a afirmat atunci primarul sectorului 1 Daniel Tudorache după ce Clotilde Armand şi-a încheiat argumentaţia.
Acest episod a fost invocat de primarul sectorului 1 Daniel Tudorache şi într-o emisiune la B1TV, el declarând că a fost cu Clotilde Armand la Ambasada Franţei în 2016, când actuala sa contracandidată i-a prezentat câţiva investitori din Franţa care erau interesaţi de construirea spitalului şi cărora le-a spus că va avea loc o licitaţie la care poate participa orice firmă. El a mai susţinut că cei cu care s-a întâlnit erau intermediari ai unor firme de construcţii şi a definit întreaga situaţie drept ”trafic de influenţă”. În aceeaşi emisiune, Clotilde Armand a afirmat că USR a votat orice investiţie, dar că ceea ce nu a votat a fost ca spitalul să fie construit de o societate care nu era nicio experienţă în domeniu, considerând că este necesar un colectiv de experţi care să ştie să construiască un spital, nu cineva care ”va improviza” un spital. La rândul său, Tudorache a precizat că firma despre care vorbeşte Clotilde Armand nu este firma care construieşte spitalul, ci cea care se ocupă de licitaţie, context în care a acuzat-o pe candidata USR că şi în şedinţa de Consiliul Local a spus că trebuie să vină o firmă franţuzească, lucru negat de aceasta. Legat de prezenţa la Ambasada Franţei, Clotilde Armand a declarat că ea are o altă variantă, iar discuţia era în contextul unor studii de prefezabilitate, despre standarde şi despre experienţa similară a specialiştilor francezi.
În ceea ce priveşte interpretarea acţiunilor şi declaraţiilor sale referitoare la construirea unui spital în sectorul 1 ca fiind trafic de influenţă, candidatul USR la primăria de sector susţine că ”nu se pune problema de trafic de influenţă”.
”Asta e o altă bazaconie. Pentru spital trebuie o licitaţie publică şi transparentă”, argumentează ea.
Clotilde Armand a scris şi pe Facebook despre acuzaţiile la adresa sa, calificând drept ”caraghios” faptul că principalii candidaţi la funcţia de primar al Sectorului 1 o atacă ”atât de agresiv”.
”Dacă stai să le asculţi bazaconiile, ai impresia că eu am condus acest sector în ultimii 4 ani”, a scris sâmbătă pe Facebook candidata USR la Primăria sectorului 1, adăugând că discuţiile trebue să fie despre proiectele pentru cetăţeni şi propunându-le competitorilor săi politici ”să-şi prezinte programul şi să spună două fraze despre cariera lor”.
Într-o altă postare, ea a scris: ”Ajunge cu această campanie mizerabilă făcută de unii primari sau competitori politici: atacuri demne de FSN-ul lui Iliescu, agresiuni şi hărţuiri, zeci de ştiri false, poliţie politică”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.