Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, afirmă, sâmbătă, că ”guvernanţii de la Bucureşti favorizează cu bună ştiinţă companiile străine în detrimentul celor româneşti”. Acesta apreciază că firmele româneşti plătesc cele mai mari dobânzi din Uniunea europeană la credite, iar preţul energiei este cel mai ridicat din întreaga Uniune, firmele româneşti fiind afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Preţul fiecărui obiect care se produce în România şi al fiecărui serviciu pe care o companie românească îl face este influenţat în mod determinant de costul finanţării şi cel al energiei. Companiile româneşti plătesc cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană la creditele pe care le obţin din partea băncilor care activează pe piaţa internă. În acelaşi timp, preţul energiei în România este cel mai ridicat din întreaga Uniune”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Claudiu Târziu.

Acesta afirmă că, în aceste condiţii, un creion produs în România are un preţ de cost mai mare decât acelaşi obiect produs oriunde altundeva în UE.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Spre deosebire de concurenţii săi din ţările dezvoltate, fabrica românească nu are decât două posibilităţi: fie vinde creionul mai scump şi îşi dinamitează singură afacerea, fie acceptă un profit mai mic, ceea ce îi limitează în mod natural capacitatea de dezvoltare. Acesta este adevărul gol-goluţ despre modul în care guvernanţii de la Bucureşti favorizează cu bună ştiinţă companiile străine în detrimentul celor româneşti. Pentru asta au închis minele, au distrus sistemul energetic naţional şi au scos la mezat toate băncile cu capital românesc”, a mai transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, ”atâta vreme cât nu vom avea finanţare la dobânzi decente, energie ieftină şi resurse suficiente, nu ne vom depăşi condiţia de clienţi captivi într-o lume în care profitul se împarte doar între cei puternici”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.