Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR) a declarat, miercuri, că garantează că Diana Şoşoacă nu va intra în Parlament, el precizând că a fost ajutată să intre în Parlamentul European de către cei de la guvernare, în special de PSD. El a arătat că nici partidul lui Terheş nu va intra în Parlament, după ce şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale cu un nou partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Claudiu Târziu a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că Diana Şoşoacă nu va reuşi să intre în Parlament, la alegeri.

”Eu vă garantez că nu va intra în Parlament. Dacă a fost ajutată să intre în Parlamentul European, şi a fost ajutată de către cei de la guvernare, în special de cei de la PSD, asta e cert şi ironic, 5,03, adică fix cât i-a lipsit PMP-ului în 2020 să intre în Parlament. Astfel de manevre ne scot din sfera democraţiei şi ne bagă într-o zonă sulfuroasă, pe care ar trebui să o amendăm”, a spus Claudiu Târziu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

El a precizat că dovezile sunt în teren. ”Uitaţi-vă câte organizaţii are partidul respectivei doamne care, altminteri, este cinstită şi spune: particul acesta sunt eu, fără mine nu există partidul. Deci clar”, a comentat el.

Târziu a fost întrebat şi despre anunţul lui Cristian Terheş de a candida la alegerile prezidenţiale din partea altui partid, după ce a fost cap de lista la AUR la europarlamentare.

”Noi, venind aici ca o delegaţie întreagă, formată din 6 persoane, incluzându-l şi pe dânsul, am căutat să obţinem poziţii în anumite comisii, inclusiv pentru domnul Terheş, cât mai bune şi am reuşit lucrul acesta, considerându-l parte a echipei. Nu am bănuit că se va ajunge la o astfel de ruptură, cu atât mai mult cu cât în discuţiile pe care le-am purtat, domnia sa era foarte conştient de cât de greu te poţi impune în calitatea aceasta de candidat la prezidenţiale într-o postură care să îţi dea o şansă de victorie”, a spus Târziu.

Despre motivul rupturii acestuia de AUR, Claudiu Târziu a arătat că l-a întrebat pe Terheş şi acesta i-a zis că are datoria să lupte pentru partidul lui şi pentru polul pe care vrea să îl creeze în jurul partidului lui.

”Consideră că electoratul căruia i se adresează e diferit de cel al AUR şi că separat pot lua mai multe voturi decât împreună”, a adăugat Târziu, precizând că acest argument nu stă în picioare şi se va vedea în rezultatul votului.

”Nici domnul Terheş nu va intra în Parlamentul României, partidul său”, a mai spus Târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.