Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al Senatului, a condamnat cazul lui Alfred Bulai şi a precizat că la nivelul Senatului se pregăteşte un cod al practicilor pentru sesizarea actelor de violenţă şi hărţuire sexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, miercuri seară, la TVR Info, despre cazul profesorului Alfred Bulai, reţinut în dosarul în care este suspectat de folosirea funcţiei în scop sexual.

”Este absolut inacceptabil. Am discutat cu ministrul Justiţiei, cu ministrul Educaţiei şi foarte curând pregătim un eveniment la nivelul Senatului în care să prezentăm un cod al practicilor de sesizare a actelor de violenţă şi hărţuire sexuală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Preşedintele PNL a apreciat că în România există o mare temere legată de comportamentul inuman.

”În România, din datele pe care le avem, pe o scară de la 1 la 10, există o mare temere şi îngrijorare faţă de acest comportament inuman şi eu sunt convins că aşa cum s-a întâmplat în cazul Bulai, instituţiile statului, anticorpii statului trebuie să reacţioneze şi să îşi facă datoria. Din punct de  vedere legislativ, am discutat cu doamna Gorghiu, să venim cu acel set de măsuri legislative pentru care nu am niciun fel de limită, să fie introdus în legislaţie pentru a combate acest flagel”, a adăugat Ciucă.

Sociologul Alfred Bulai a fost reţinut, miercuri după-amiază, în dosarul deschis în urma unei anchete jurnalistice în care foste şi actuale studente ale Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) l-au acuzat de hărţuire sexuală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.