Premierul Nicolae Ciucă a precizat, la împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România, că data viitoare îl va trimite pe ION la eveniment şi speră ca până atunci să fi terminat de învăţat şi acumulat informaţii astfel încât să poată participa la asemenea eveniment. „Am foarte mare încredere. Este un proiect al tinerilor români şi l-am asumat, cu toate glumele. Îl voi asuma şi a doua oară şi a treia oară, pentru că este un proiect al românilor, al cercetătorilor români în domeniu”, a adăugat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Ultimul domeniu şi închei este cel IT&C, tehnologie şi cercetare-dezvoltare. Am să fac în aşa fel încât, data viitoare la AmCham, o să îl trimit pe ION. Sper ca până atunci să termine de acumulat, de învăţat şi să participe la astfel de activităţi. Am foarte mare încredere. Este un proiect al tinerilor români şi l-am asumat, cu toate glumele. Îl voi asuma şi a doua oară şi a treia oară, pentru că este un proiect al românilor, al cercetătorilor români în domeniu. A fost o idee excepţională şi am încredere că ea va produe efecte. Ca atare, doar prin acest exemplu, potenţialul nostru în IT&C, inteligenţă artificială şi în cercetare-dezvoltare sunt oportunităţi de asemenea, doamnelor şi domnilor investitori, membri ai AmCham unde vă aşteptăm cu mare încredere”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România.

Pe 1 martie, premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, în debutul şedinţei de Guvern, pe primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială. Numele său este ION şi vine de la sintagma în oglindă „NOI”, fiind un proiect dezvoltat de către cercetătorii români, „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a adăugat şeful Executivului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Proiectul ION a fost lansat pro bono de o echipă de cercetători în domeniul Inteligenţei Artificiale de la cele mai bune facultăţi de profil din ţară, alături de mai mulţi specialişti tehnici din domeniul IA, pentru a servi cetăţenilor şi a facilita colaborarea între guvernanţi şi societate, fiind rezultatul unui efort colectiv de cercetare şi dezvoltare.

Pentru realizarea proiectului ION într-un interval de timp cât mai scurt, cercetătorii implicaţi au contribuit cu toate resursele de care dispun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.