Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, despre susţinerea unui independent la prezidenţiale, că la următorul Consiliu Naţional vor face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte şi că vor face ”pâş, pâş, nu pas cu pas, pentru că acestea sunt procedurile interne ale partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a fost întrebat despre varianta susţinerii unui independent la alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu a precizat că procedura în interiorul PSD aceasta este, întâi stabileşti Congresul şi alegerea preşedintelui partidului. ”Mie îmi expiră mandatul pe data de 22 august şi noi nu avem în statutul partidului că se prelungeşte mandatul până la un nou Congres, el este delimitat clar pentru 4 ani”, a arătat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a anunţat că la următorul Consiliu Naţional vor face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte. ”Aşa sunt, pâş, pâş, nu pas cu pas. Acestea sunt procedurile interne ale partidului”, a mai afirmat Ciolacu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Întrebat dacă la următoarea şedinţă a Consiliului Naţional va propune varianta unui independent pentru prezidenţiale, Ciolacu a spus: ”La următorul CPN vom discuta acest lucru. În acest moment am vorbit despre cum se candidează la Congres, care este procedura, cum ne organizăm, se face la Romexpo, care sunt delegaţii, conforma statutului”.

Despre modificarea statutului, în acest sens, Ciolacu a arătat că acest lucru se poate face numai la Congres.

”De aceea v-am spus că va fi un Consiliu Politic Naţional premergător congresului, cum e şi normal. Singura condiţie este foarte clar, nu mergem că trebuie să ai trei susţineri, de la organizaţii. Nu, organizaţia de bază să îţi dea susţinerea pentru orice candidatură. Acelaşi lucru va fi şi pentru candidatura pentru funcţia de preşedinte al României”, a subliniat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.