Premierul Marcel Ciolacu s-a referit, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, la captura de cocaină descoperită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, afirmând că aceasta este un semnal clar că a început destructurarea marilor reţele de trafic de droguri. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a precizat că operaţiunea de marţi, dar şi altele care vor urma nu sunt întâmplări şi se acţionează planificat şi structurat de mai multe luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Aş dori să-l felicit pe domnul vicepremier Predoiu şi pe toţi cei care au contribuit la reuşita operaţiunii antidrog de ieri. Este un semnal clar că începem să destructurăm marile reţele de trafic de droguri. În paralel, voi promova alături de doamna ministru al Educaţiei acţiuni şi politici antidrog şi de prevenţie în instituţiile de învăţământ şi alături de domnul ministru şi doctor Rafila ne concentrăm pe intervenţia în zona de sănătate şi recuperarea celor care, din nefericire, trec prin această traumă, în special, după cum bine ştiţi, foarte mulţi tineri”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a referit, la începutul şedinţei de Guvern, la această operaţiune antidrog.
 
”Acţiunile Ministerului Afacelor Interne, ale Poliţiei Române pentru combaterea traficului de droguri vor continua. Acţiunile pentru combaterea grupărilor de crimă organizată, a grupărilor de interlopi vor continua. Operaţiunea de ieri şi cele care vor urma nu sunt întâmplări. Acţionăm structurat şi planificat de luni de zile şi vom continua pe durată nedeterminată. Am alocat prioritar în lunile precedente şi voi continua să aloc resurse logistice, financiare şi umane pentru această luptă”, a afirmat Cătălin Predoiu.
 
El a adăugat că drogurile şi clanurile pot învinse, dar este nevoie de un efort naţional. 
 
”Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria sunt instructate şi vor continua să dea o ripostă fermă şi dură crimei organizate, traficului de droguri şi de persoane, migraţiei ilegale. Cu respectarea tuturor prevederilor legale, dar ferm şi dur. Lege şi ordine. Este o luptă de durată. Drogurile şi clanurile pot fi învinse, dar prin efort naţional. Ministerul Afacelor Interne îşi va face partea sa. În perspectivă vom continua să alocăm resurse, vom acţiona pentru întărirea statutului celor care luptă cu drogurile şi crima organizată”, a mai afirmat ministrul Afacerilor Interne. 
 
Poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată, marfă care provenea din Ecuadoar şi urma să ajungă în Olanda. Containerul a fost descărcat în Portul Constanţa, iar traseul acestuia a fost supravegheat apoi de poliţişti şi procurori. Transportul a fost oprit şi verificat în PTF Nădlac când se pregătea să iasă din ţară. Doi bărbaţi, cetăţeni români, au fost reţinuţi în acest caz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.