Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că se bucură că USR a preluat proiectul Gabrielei Firea prin care procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate de stat, în timp ce ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a susţinut că sunt bani alocaţi pentru acest proiect.
"Mă bucur că USR a început să preia din programele Gabrielei Firea şi după ce le-a refuzat la nivelul municipiului Bucureşti acum propune să fie aplicate în întreaga ţară. Nefiind un proiect ştiinţific, nu îi putem acuza de plagiat. Nu poate decât să mă bucure această nouă abordare a USR de a susţine proiectele promovate de Gabriela Firea când era primar general al Capitalei", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, în localitatea ieşeană Târgu Frumos.
La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că proiectul USR figurează în programul de guvernare PSD şi că există deja finanţare, întrucât este o prioritate a Ministerului Familiei condus de Gabriela Firea.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"În politică există paralelisme. Un partid văzând un program de guvernare aprobat de Parlament se trezeşte şi mai depune o iniţiativă legislativă care se suprapune peste acel program de guvernare. Acest proiect există în programul de guvernare şi o să-l vedeţi finanţat. Este prins în priorităţile Ministerului Familiei. E bine că şi USR începe să înţeleagă ce este necesar pentru România", a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.
Deputata USR Cristina Rizea a depus, joi, în Parlament un proiect prin care procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate de stat. Propunerea legislativă vine în ajutorul femeilor infertile care nu-şi permit să achite costurile unor proceduri scumpe precum inseminarea artificială şi fertilizarea in vitro, se arăta într-un comunicat de presă al partidului.
Potrivit proiectului de lege, procedurile medicale de inseminarea articială şi de fertilizare in vitro ar urma să fie decontate din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele eligibile.
Totodată, potrivit expunerii de motive, costurile maximale preconizate pentru aceste proceduri la momentul depunerii proiectului de lege sunt de 1.750 de lei/procedură în cazul inseminării artificiale şi de 20.000 de lei/procedură în cazul fertilizării in vitro. Impactul bugetar total estimat este de maximum 217.500.000 de lei, pentru efectuarea în total a câte 10.000 de proceduri din fiecare dintre cele două categorii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.