Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că nu va trimite Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) în legătură cu scandalul iscat pe tema premiilor de la Federaţia Română de Canotaj. ”Sunt anumite anomalii în lege”, a arătat el. Ciolacu a declarat că toată situaţia va fi lămurită până va ajunge la aprobarea din Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, dacă ia în calcul trimiterea Corpului de Control al Agenţia Naţională pentru Sport. 
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Nu, pentru că lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce trimite Corpul de Control. Sunt anumite anomalii în lege, dar ANS a făcut o propunere către COSR. COSR-ul a trimis înapoi ANS-ului propunerea în ceea ce priveşte lotul de la caiac-canoe. Nu toate propunerile pe aceeaşi lege, care a funcţionat şi cel care a invocat această problemă nu l-am auzit atunci vorbind că sunt anomalii în lege, dar eu sunt ferm convins, am stat de vorbă şi cu domnul Covaliu şi cu doamna Lipă, sunt ferm convins că până vor ajunge în Guvern, la aprobarea noastră în Guvern, lucrurile vor fi foarte clare. Eu aş face cu acea ocazie şi modificarea legislativă, astfel încât să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu. 
 
El a explicat că social-democraţii au adus în partid foşti sportivi deoarece este nevoie de o nouă lege a sportului. 
 
”Dar eu înţeleg că doamna Lipă şi-a asumat intrarea într-un partid şi candidatura fiind de bună credinţă, ca şi noi, fiind de bună credinţă pentru că toate partidele vorbesc despre sport, dar nu au niciun sportiv de talia unui campion olimpic şi mondial, cum este doamna Lipă sau cum este domnul Haţegan. Noi la partid am decis ca să aducem sportivi, fiindcă sportului românesc îi trebuie o nouă lege, încercând să acoperim cumva toate sporturile şi să fie o reprezentare în Parlament”, a afirmat premierul.
 
Marcel Ciolacu susţine că trebuie să ne respectăm campionii. 
 
”Acum suntem toţi mândri de doamna Lipă şi nu ştiu câte a luat, vreo cinci medalii olimpice, e una dintre marile campioane ale României. Să o tăvălim fiindcă nu a explicat de la început că acea sumă, de fapt, nu e destinată unei singure persoane, la 56 de persoane, pentru că a spus un fost şef, care e frustrat că nu mai e şef, mi se pare un pic cam mult. Haideţi să ne respectăm campionii, chiar e păcat. L-am băgat şi pe Gică Popescu în puşcărie şi cu ce ne-am ales? Cu ce s-a ales România şi sportul românesc? Cu nimic”, a conchis Ciolacu.
 

Miercuri, fostul ministru al Sportului Eduard Novak a postat pe Facebook un mesaj prin care acuză premierile făcute după Jocurile Olimpice, el precizând că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici. „Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 euro, în timp ce Erhan Cătălin (secretar general al FRC) şi Petrescu Roxana (contabilul şef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obţinut de Daniel Popovici”, a scris Eduard Novak.

Joi, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a invitat-o la biroul său pe Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, pentru a discuta despre situaţia premierilor de la Federaţia Română de Canotaj. ”E normal ca tot angrenajul să aibă nişte beneficii suplimentare”, a arătat Ciolacu.

Elisabeta Lipă a declarat apoi, într-o conferinţă de presă, că după părerea sa nu îşi poate imagina cineva că o contabilă a federaţiei poate fi premiată cu 160.000 de euro şi că banii respectivi erau pentru tot personalul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.