Premierul Marcel Ciolacu şi-a cerut, miercuri, vicepremierului Neacşu ca, împreună cu miniştrii Finanţelor şi Economiei să finalizeze cele două proiecte economice majore, finanţarea tranziţiei verzi pentru marea industrie şi sprijinirea investiţiilor cu impact semnificativ. Premierul a arătat în şedinţa de Guvern că investiţiile nete în economie sunt la un record istoric, depăşind în primul semestru 80 de miliarde lei, mai mult cu 10 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublu faţă de perioada guvernării 2020-2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Premierul a anunţat în şedinţă că ”investiţiile nete în economie sunt la un record istoric, depăşind în primul semestru 80 de miliarde lei, mai mult cu 10 miliarde lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublu faţă de perioada guvernării 2020-2021”.

”Practic, datele oficiale INS confirmă cifrele Eurostat şi pe cele ale BNR, România a trecut la un model de dezvoltare bazat pe investiţii”, a precizat premierul Ciolacu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Şeful Executivului a subliniat că Guvernul continuă să sprijine masiv investiţiile. ”Aprobăm azi 2.5 miliarde ca să plătim investiţii în comunităţi locale, gestionate prin PNDL şi PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Dezvoltării: plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul şi putem să contractăm noi investiţii pe transport verde”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că şi la Ministerul Transporturilor ajung 570 de milioane de lei în plus pentru a susţine finalizarea unor secţiuni de pe Autostrada Moldovei, unde sunt loturi aproape gata.

”Voi merge şi mâine cu domnul ministru Grindeanu ca să vedem stadiul lucrărilor de pe A7. Alocăm finanţare suplimentară şi pe Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ şi pentru Autostrada Lugoj-Deva pentru că ritmul de execuţie este tot mai bun”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a venit cu o solicitare şi pentru vicepremierul Marian Neacşu.

”Îi cer domnului vicepremier Neacşu ca, împreună cu miniştrii Finanţelor şi Economiei, Marcel Boloş şi Radu Oprea să finalizeze cele două proiecte economice majore: finanţarea tranziţiei verzi pentru marea industrie şi sprijinirea investiţiilor cu impact semnificativ. Vom face simultan şi rectificarea bugetară pentru a aloca fonduri importante ca să finanţăm aceste scheme esenţiale pentru a susţine dezvoltarea economiei noastre”, a declarat premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.