Marcel Ciolacu a declarat, întrebat despre cazul lui fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă, că nu va comenta vreodată o decizie a instanţei. Acesta a adăugat că fostul său coleg de partid a plecat printre primii din PSD, după ce a devenit preşedinte interimar al formaţiunii.
„În primul rând nu am comentat şi nu o să comentez vreo decizie a instanţei. În al doilea rând, fostul meu coleg ştiţi că a plecat cred că primul din partid după ce am devenit eu preşedinte interimar al partidului. Iar în al treilea rând, privind decizia să se constituie cineva parte civilă, e o decizie a avocaţilor, a juridicului, nu e a preşedintelui partidului”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi despre condamnarea lui Mircea Drăghici şi de ce PSD nu a vrut să se constituie parte civilă, chiar dacă partidul a fost păgubit.
Preşedintele PSD a explicat, referitor la faptul că partidul nu s-a constituit ca parte civilă că „a fost o decizie continuată”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Era o decizie luată de fosta conducere. Aşa au preluat avocaţii şi aşa s-a decis”, a mai explicat Ciolacu.
Deputatul Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă, pentru infracţiunea de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi pentru cea de delapidare în dosarul în care a fost acuzat că a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată PSD de către AEP, pentru a-şi cumpăra un imobil.
În plus, fostul trezorier al PSD are, conform senţinţei pronunţate de ICCJ, interdicţii în ceea ce priveşte dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.