Premierul Marcel Ciolacu anunţă sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei, după tragedia tinerei ucise de urs. El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari. Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după vizita la Fabrica Pepsi, despre tragedia în urma căruia o tânără a fost ucisă de un urs, în Munţii Bucegi, că soluţia nu este neapărat să fie împuşcaţi, ci să se facă o selecţie acolo unde sunt zone de pericol, unde sunt alarmaţi, prin pădurari, prin localinici.

”Am vorbit şi cu ministrul Mediului şi cu cei implicaţi în domeniu, este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament şi după discuţiile cu ministrul Mediului, pornim o iniţiativă, şi asta este vom cere o sesiune extraordinară ca să trecem prin Parlament”, a anunţat premierul.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Despre ce modificăria iau în calcul, Ciolacu a spus că în acest moment la asta lucrează. ”Este evident că viaţa omului primează, dar repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim. Vor fi abordate zonele cu riscuri foarte mari”, a completat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.