Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că, în mod categoric, va demisiona dacă PNL iese de la guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă demisionează în cazul în care PNL iese de la guvernare şi a răspuns: ”Categoric. În momentul acela nu mai avem o coaliţie pentru Guvernul României”.

El a precizat, însă, că nu este exclusă o nouă coaliţie a celor două partide, după alegeri, însă decizia va aparţine românilor, la vot.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a mai afirmat, miercuri, că, deşi situaţia în coaliţie este tensionată, Guvernul funcţionează în continuare. ”Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid”, a afirmat Ciolacu, precizând că nu a mai discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, întrucât nu a avut ”nicio urgenţă”. Discuţiile politice, anunţă liderul PSD, au loc în continuare între secretarii generali ai celor două partide. Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora PSD va face alianţă cu AUR, Ciolacu a declarat: ”E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei”.

Liberalul Vlad Nistor a declarat că joi va avea loc o şedinţă a conducerii extinse a PNL, unde PNL va hotărî care sunt mişcările sale ulterioare, după ruperea coaliţiei cu PSD. Despre o decizie privind ieşirea de la guvernare, Nistor a precizat că există în mod evident, teoretic, şi această posibilitate, el arătând că probabil se va ajunge la un guvern interimar şi că sunt chiar miniştri PNL care gândesc astfel.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern ”doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor”. ”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici”, a declarat Ciucă.

Liderii PSD au ironizat în postări pe Facebook anunţul preşedintelui liberal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.