Cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu, pentru percheziţii informatice, intră luni în dezbaterea comisiei juridice din Senat şi ulterior, de la ora 17.00, la vot, în plenul Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comisia juridică va dezbate, de la ora 15.00, cererea ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului Eugen Pîrvulescu. Acesta este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi de alte două persoane.

După elaborarea raportului, solicitarea intră la vot în plenul Senatului, de la ora 17.00. Ministrul justiţiei a adresat preşedintelui Senatului în cursul zilei de marţi, 15 octombrie 2024, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare privind pe domnul Eugen PÎRVULESCU, în calitate de senator, pentru faptele care fac obiectul unui dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, anunţă ministerul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Senatorul Eugen Pîrvulescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru instigare la cumpărare de influenţă, alături de fostul director general al OSIM, Marian-Cătălin Burcescu, şi de alte două persoane. Una dintre acestea, instigată de Pîrvulescu şi cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, i-a cerut unui martor din dosar 60.000 de euro, pretinzând că poate interveni pentru urgentarea procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS pentru acesta.

Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost ridicat, vineri dimineaţă, şi adus la la DNA, declarând la sosire că nu ştie ce acuzaţii i se aduc. Recent, el a anunţat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat şi a fost ales la alegerile din 2020, şi că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.