Viorel Cataramă şi-a depus, marţi, candidatura pentru şefia Partidului Naţional Liberal, în prezenţa a trei susţinători şi a afirmat că îşi doreşte succesul pe care l-a avut Donald Trump la alegerile din Statele Unite ale Americii, precizând că, dacă el va fi viitorul lider al partidului, liberalii vor fi de acord cu ”căsătoriile homosexuale şi cu adopţiile de către aceste familii a copiilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Dacă voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale şi va fi de acord cu adopţiile de către aceste familii a copiilor. Fac această declaraţie în baza moralei creştine – piatră de temelie a dreptei – şi pot să justific această afirmaţie. (...) Noi suntem creştini, cartea noastră de căpătâi e Biblia. În Biblie spune că Dumnezeu a făcut pe om şi i-a dat anumite calităţi. Homosexualii au această înclinaţie nu pentru că aşa e cool, ci pentru că aşa sunt ei, aşa simt. Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să aibă această înclinaţie, nu este o boală care poate fi tratată, este un dat. Dacă Dumnezeu a îngăduit ca aceşti oameni să existe, cum poate să vină un muritor şi să nu fie de acord cu ce a spus Dumnezeu sau cu ce a făcut Dumnezeu”, a afirmat Viorel Cataramă.

Referitor la faptul că la prezentarea moţiunii sale au venit doar trei susţinători liberali, iar contracandidaţii săi Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au fost susţinuţi de zeci de membri ai partidului, Cataramă a spus că ”pentru o fotografie de grup” nu avea rost să plece de la serviciu şi să vină la Bucureşti.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Puteam foarte uşor să vin şi eu cu 100 sau 200 de susţinători pentru o fotografie de familie. Cei care mă susţin pe mine muncesc din greu şi am ajuns la concluzia că nu are rost să-şi ia concediu de odihnă sau fără plată ca să vină la Bucureşti doar pentru o fotografie de grup”, a explicat Cataramă.

De asemenea, în acelaşi context, el a subliniat că i se pare ”imoral” ca o organizaţie a partidului să susţină un candidat înainte ca acesta să-şi prezinte moţiunea.

”Asta ţine de o anumită imoralitate care există în interiorul PNL, persoane care susţin persoane, organizaţii care susţin persoane. S-a mers până acolo încât s-a afirmat în spaţiul public că o organizaţie susţine moţiunea X, fără ca acea moţiune să fi fost prezentată sau citită. Este un exemplu clar de imoralitate în interiorul unui partid politic. (...) Mi se pare imoral să te antepronunţi într-o chestiune pe care nu o cunoşti. Înseamnă că, de fapt, noi dăm votul unor persoane pe criterii cum ar fi înălţimea, greutatea, culoarea ochilor. Pe aceste criterii, probabil, eu care am 1,93 m, ochi verzi şi o nevastă frumoasă nu sunt acceptat momentan. Dar nu asta contează. Contează ideile şi capacitatea unui lider de a conduce PNL spre victorie”, a susţinut liberalul.

Cataramă a mai spus că îşi doreşte să aibă succesul pe care Donald Trump l-a avut la alegerile prezidenţiale din SUA, afirmând că este ”un mic Trump al PNL în acest moment”.

”Eu sunt un om independent. Eu, în acest moment, plec mai bine un pic decât a plecat Donald Trump în America. Îmi doresc să am succesul pe care l-a avut Donald Trump în America pentru că ştiu că asta e calea de urmat - nu mai trebuie să facem compromisuri, ci trebuie să ne asumăm ideologia şi să luptăm pentru ideologia noastră şi pentru electoratul nostru. Eu sunt un mic Trump al PNL în acest moment. Deocamdată activitatea mea se desfăşoară în PNL, iar PNL are ca obiectiv susţinerea preşedintelui Iohannis pentru obţinerea unui nou mandat”, a precizat Viorel Cataramă.

Viorel Cataramă a mai declarat că, dacă el va fi următorul lider al PNL, va anula toate datoriile pe care media privată le are, precizând că i se pare inacceptabil ca Televiziunea Română ”să mănânce zeci şi sute de milioane de euro, să nu plătească taxe şi impozite la bugetul statului, iar presa privată să funcţioneze în condiţiile în care funcţionează şi să fie discriminată”.

"Există o discriminare la nivel de presă, între presa de stat - Televiziunea Română - şi presa privată. Unii sunt alimentaţi cu bani de la bugetul statului, unii sunt în mare suferinţă. Una din primele decizii pe care le vom lua în momentul în care o să putem să luăm aceste decizii este să anulăm pentru presa privată toate datoriile, să resetăm totul, iar pe viitor patronii presei să nu mai poată să aibă influenţă în conducerea editorială a respectivului organ de presă. Mie mi se pare absolut inacceptabil ca Televiziunea Română să mănânce zeci şi sute de milioane de euro, să nu plătească taxe şi impozite la bugetul statului, iar presa privată să funcţioneze în condiţiile în care funcţionează şi să fie discriminată. Toţi trebuie să fie la fel. După care nimeni din presa de stat nu va mai primi niciun leu din bugetul statului, pentru că există televiziuni private. (...) O punem pe picior de egalitate cu presa de stat şi să-i lăsăm după aceea pe toţi să lucreze independent şi să facă profit sau să moară", a afirmat Cataramă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.