Camera Deputaţilor a fost convocată luni în sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei privind urşii, în urma tragediei din Munţii Buceg în care o tânără de 19 ani atacată de urs a murit după ce a căzut într-o râpă. Plenul va lua act şi de demisia deputatului USR Dan Barna, în urma alegerii sale în Parlamentul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte de la ora 15.00, în format hibrid.

Pe ordinea de zi se află Proiectul de Lege pentru completarea art.1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Proiectul a fost adoptat de Senat în data de 6 noiembrie 2023.

Pe agenda şedinţei de luni se află şi Proiectul de Hotărâre privind vacantarea unui loc de deputat, ca urmare a demisiei deputatui USR Dan Barna. Cel care îi va lua locul lui Barna în Camera Deputaţilor este Marius Vulcan, din Sibiu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat o sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei, după tragedia din Bucegi.

El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum doreşte, ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari.

Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară în zonele în carew sunt oameni.

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, din SUA, el afirmând că s-a ajuns prea departe şi că este foarte îngrijorat. Iohannis a spus că l-a şocat evenimentul, mai ales că a fost şi el recent pe un traseu din Munţii Bucegi, şi să afle apoi că foarte aproape de locul în care s-a aflat s-a întâmplat această nenorocire.

El a mai spus că problema cu urşii nu este deloc nouă, şi clasa politică a reacţionat de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual, iar dacă vrem în continuare să avem un turism sănăto şî în România, trebuie să înţelegem că nu putem să lăsăm amenii să fie omorâţi de animale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.