Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este inculpat în dosarul de luare de mită instrumentat de DNA, în care este suspectat că a pretins şi primit foloase materiele în valoare de 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei firme austriece. Tăriceanu afirmă că "acest dosar este unul eminamente politic". "Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!", susţine Tăriceanu, care consideră că "o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tăriceanu, inculpat în dosarul de luare de mită: Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!/ O dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfăşurare

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, luni, DNA.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În ordonanţa procurorilor se arată că există date şi probe din care rezultă că ”inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”.  

”Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis procurorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.