Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a afirmat marţi că faptul că Bucureştiul "arată ca un sat din Deltă" la fiecare ploaie reprezintă o ruşine, iar răspunderea este a administraţiilor care au condus până acum Capitala şi nu au pus în aplicare planul de adaptare a infrastructurii. De asemenea, el suţine că administraţia Firea ştie de aceste probleme, dar ceea ce a făcut până acum reprezintă "aproape nimic".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Faptul că Bucureştiul se inundă la prima ploaie ca un sat din Deltă este o ruşine şi arată o incapacitate administrativă majoră. Faptul că administraţia PSD-Firea acţionează doar prin intermediul comisiilor şi comitetelor de urgenţă, care numără pomii căzuţi şi desfundă canalizările, nu face decât să confirme incapacitatea administrativă", a transmis Cristian Buşoi printr-un comunicat de presă.

El susţine că răspunderea este şi a administraţiilor care au condus Capitala, dar nu au pus în aplicare planul de adaptare a infrastructurii.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Există şi o răspundere comună a administraţiilor care au fost până acum la conducerea Capitalei că nu au pus în aplicare un plan de adaptare a infrastructurii, corespunzător unui oraş care se dezvoltă repede; dar faptul că administraţia PSD-Firea nici nu face nimic şi nici nu arată vreo gândire de acţiune este răspunderea exclusivă a primarului Firea", a mai spus Buşoi.

Buşoi crede că implicarea dezvoltatorilor şi a administraţilor ar putea face ca străzile din Bucureşti să nu mai fie inundate. El afirmă că există planuri pentru asta, dar trebuie puse în aplicare.

"Pentru ca zeci de străzi din Bucureşti să nu mai ajungă sub ape la prima ploaie ar fi nevoie de o gândire care implică dezvoltatorii, administraţia Bucureştiului şi administratorul reţelei de canalizare. Investiţiile care se fac acum în infrastructură şi canalizare sunt cu mult sub ritmul de dezvoltare al oraşului. Planuri există pe hârtie: de la construirea unor rezervoare care să fie utilizate în cazul precipitaţiilor abundente, până la reconfigurarea reţelei de canalizare în anumite zone din Bucureşti şi construirea unui deversor pentru ape mari în Dâmboviţa, dar trebuie puse în aplicare şi trebuie alocate fonduri într-un efort comun al administraţiei Capitalei cu APA Nova", a mai adăugat acesta.

Liderul PNL Bucureşti susţine că "administraţia PSD-Firea" nu are cum să nu ştie despre aceste probleme, dar ceea ce face reprezintă "aproape nimic".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.