Secretarul general al PNL, Lucian Bode, afirmă, cu ocazia comemorării a 84 de ani de la masacrul de la Treznea, că este nevoie ca reacţia noastră la populism, atitudini dictatoriale sau curente politice destabilizatoare să fie una de fermă respingere, el precizând că are încredere că românii vor face alegeri înţelepte şi vor respinge curentele extremiste sau revizioniste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Istoria zilei de 9 septembrie pentru Transilvania, în special, este una dureroasă. Am comemorat, astăzi, la Treznea memoria victimelor masacrului trupelor horthyste din 9 septembrie 1940. Un act brutal de represiune etnică şi politică la adresa românilor, un masacru ce rămâne o pagină întunecată în istoria noastră, a umanităţii şi a celor ce au ucis civili nevinovaţi” spune Lucian Bode într-o postare.

Secretarul general al PNL arată că ”păstrarea vie a memoriei atrocităţilor comise acum 84 de ani nu este doar o datorie morală, ci trebuie privită ca un act de responsabilitate şi o lecţie pentru generaţiile viitoare”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Masacrul de la Treznea este o lecţie amară, dar mereu actuală despre cum ura şi extremismul aduc în cele din urmă intoleranţă şi multă suferinţă. Astăzi, mai mult ca oricând, a învăţa din ororile trecutului ne ajută să fim vigilenţi faţă de slăbirea societăţilor noastre şi să preţuim mai mult democraţia şi drepturile omului”, afirmă Bode.

El precizează că, ”în plan politic, este nevoie ca reacţia noastră la populism, atitudini dictatoriale sau curente politice destabilizatoare să fie una de fermă respingere, iar în plan cetăţenesc una de solidaritate şi unitate în faţa pericolelor de acest gen”.

”Am încredere că românii vor face alegeri înţelepte şi vor respinge curentele extremiste sau revizioniste care aduc instabilitate politică, traume imense şi şubrezesc democraţia. Odihnă veşnică victimelor acestei tragedii şi glorie eroilor neamului! Fie ca memoria lor să ne călăuzească către un viitor mai luminos!”, declară Lucian Bode.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.