Biroul Electoral Judeţean Timiş a respins o sesizare făcută de reprezentanţii AUR, în care aceştia reclamă faptul că primarul Timişoarei, Dominic Fritz, foloseşte în scop electoral realizările administraţiei pe care o conduce. BEJ precizează că nu e încălcată nicio dispoziţie normativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contestaţia depusă, AUR invocă faptul că pe pagina de Facebook a candidatului Dominic Fritz (Alianţa Dreapta Unită la Primăria Timişoara- n.r.) există o serie de postări cu titlul: ”Transformăm Timişoara într-un oraş cu trei bijuterii de centre istorice”, ”Calitate în sănătate”, ”Primul parc din Timişoara după 15 ani”, ”Am pregătit cele trei centre istorice ale Timişoarei” şi „Stopabuz”.

Totodată, în contestaţia AUR se precizează că postările sunt pe pagina de primar a candidatului, care ”în fiecare zi postează o serie de realizări ale Primăriei Timişoara cu indicarea numărului de zile până la alegerile din 9 iunie. Menţionează că fiecare indică realizările Primăriei în timpul mandatului său şi sunt folosite în scop electoral”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Iniţial, cei de la AUR au sesizat Biroul Electoral Municipal Timişoara care a respins contestaţia, apoi s-au îndreptat spre Biroul Electoral Timiş pentru anularea hotărârii BEM Timişoara.

Biroul Electoral Judeţean Timiş a respins sesizarea.

”Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 37 Timiş nu reţine nicio încălcare a dispoziţiilor normative în materia campaniei electorale întrucât nu se poate constata o utilizare a resurselor Primăriei Timişoara de către candidatul Dominic Fritz. În acest sens, se observă că materialul de propagandă electorală a fost postat exclusiv pe pagina personală de Facebook a competitorului electoral, respectă toate elementele obligatorii menţionate în Legea nr. 334/2004, iar simpla trimitere pe site-ul primăriei nu conduce la o altă concluzie. Cu alte cuvinte, cât timp materialele de propagandă electorală nu au fost postate pe site-ul Primăriei Timişoara, nu se poate susţine o folosire a resurselor primăriei de către candidatul Dominic Fritz”, a argumentat BEJ.

Hotărârea Biroul Electoral Timiş a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.