Biroul Electoral Judeţean Timiş a admis contestaţia depusă de PNL, privind o decizie a Biroului Electoral Timişoara prin care s-a dispus înlăturarea panourilor cu Nicolae Ciucă, alături de textul ”Un ostaş în slujba ţării”, astfel că aceste panouri nu vor fi date jos. Decizia este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii mai, Biroul Electoral Municipal Timişoara a admis o contestaţie a partidului AUR prin care reprezentanţii acestui partid solicitau înlăturarea panoului de promovare a cărţii lui Nicolae Ciucă. Acest panou se află pe strada Ovidiu Balea din Timişoara, la ieşirea din oraş. Membrii biroului spuneau atunci că panoul încalcă Codul bunelor practici în materie electorală al Comisiei de la Veneţia. 

Liberalii au atacat hotărârea la Biroul Electoral Judeţean, iar aceasta a fost admisă. În consecinţă, hotărârea dată anterior de BEM Timişoara este desfiinţată. 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Motivarea BEJ Timiş este că Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, nu este candidat în alegerile locale sau europarlamentare, prin urmare, panoul nu poate fi catalogat drept afiş electoral.

”Analizând afişele ce fac obiectul plângerii formulate de AUR (...) se obseră că acestea nu îndeplinesc cel puţin una din condiţiile prevăzute de art.36 alin. 7 din Legea nr. 334/2006, respectiv acela de a depăşi limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului, cu atât mai mult cu cât dl. Nicolae Ionel Ciucă nu este candidat nici în alegerile locale, nici în alegerile pentru Parlamentul European, iar afişul în cazuî nu face nicio trimitere la alţi candidaţi ai PNL”, se arată în cuprinsul hotărârii.

Decizia este definitivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.