Mircea Titus Dobre, propus ministru al Turismului, este de profesie economist, se află la cel de-al doilea mandat de parlamentar, iar timp de zece ani a lucrat la o firmă a familiei sale. El are, potrivit declaraţiei de avere, ceasuri de 18.000 de euro, acţiuni sau părţi sociale la trei societăţi şi a acordat un împrumut de 325.000 de euro unei persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mircea Titus Dobre, fiul consilierului local PSD Mircea Dobre, este născut în 20 decembrie 1978, în Constanţa. A absolvit Liceul Decebal din municipiul Constanţa în 1997, iar în 2001 Facultatea de Management Financiar-Contabil a Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti. Între anii 1999 şi 2000, a urmat cursuri de limbi străine (engleză şi franceză) la Universitatea ”Marc Bloch” din Strasbourg, iar din 2003 are o diplomă de master în Management politic obţinută la Institutul ”Ovidiu Şincai” din Bucureşti, în timp ce în 2004 a obţinut o diplomă de management în specialitatea Turism, Hotel şi Restaurant. Între anii 2004-2005, el a urmat cursurile Şcolii Europene a Consiliului Europei Bucureşti – Strasbourg, obţinând o diplomă în studii politice europene.

Mircea Titus Dobre a lucrat în perioada noiembrie 2001 - septembrie 2005 la S.C. Dobre & Fiii S.R.L. Constanţa, firma familiei sale, fiind director de calitate, apoi din septembrie 2005 şi până în iunie 2011 a fost director de marketing la aceeaşi societate.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În 2012, el a obţinut un mandat de deputat, candidând din partea PSD Constanţa. În calitate de parlamentar, în mandatul trecut, a iniţiat 87 de propuneri legislative dintre care 24 au fost promulgate legi. A făcut parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din octombrie 2013, din Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, până în octombrie 2013, şi din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din noiembrie 2014, fiind şi vicepreşedintele acestei comisii pentru o scurtă perioadă. 

În decembrie 2016, a obţinut un nou mandat de deputat, aflându-se pe poziţia a doua pentru Camera Deputaţilor din partea PSD Constanţa. 

Conform celei mai recente declaraţii de avere, Mircea Titus Dobre are un teren intravilan în Constanţa, o casă şi un apartament, tot în Constanţa, ceasuri de 18.000 de euro, cumpărate între 2008 şi 2012, acţiuni sau părţi sociale la trei societăţi comerciale şi a acordat un împrumut de 325.000 de euro unei persoane fizice.

El are două credite, unul de 108.000 lei, la Banca Transilvania, scadent în 2041, şi altul de 30.000 de lei, luat de la o persoană fizică, scadent în 2017.

Mircea Titus Dobre este de un an purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. 

Tatăl său, Mircea Dobre, a fost consilier local şi în perioada în care Radu Mazăre era primar al Constanţei.

Printre problemele pe care Mircea Titus Dobre va trebui să le rezolve în calitate de ministru al Turismului sunt şi solicitări ale operatorilor din turism. Astfel, patronatele din turism au cerut, în ultimul an, ca Guvernul să majoreze bugetul destinat promovării turistice a României pe plan extern de la două milioane de euro la minimum zece milioane de euro, dar şi reducerea TVA la 9% pentru toate produsele pe care le vând agenţiile de turism.

De asemenea, patronatele vor să înfiinţeze un fond privat de garantare în turism până în anul 2018, din care vor fi despăgubiţi turiştii în cazul în care o agenţie de turism intră în insolvenţă sau în faliment. În 2016, doi turoperatori - Genius Travel şi Mareea - au intrat în insolvenţă, la cerere, după ce şi-au anunţat clienţii că nu le mai pot onora vacanţele deja plătite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.