Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, joi, la o nouă întâlnire a Grupului de contact pentru Ucraina în domeniul apărării, desfăşurată la Bruxelles, în marja reuniunii miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Discuţiile din cadrul Grupului de contact pentru Ucraina  au vizat coordonarea eforturilor statelor membre şi identificarea soluţiilor la nevoile curente, având în vedere evoluţiile de pe teren. A fost evidenţiată contribuţia României şi efortul susţinut în cadrul Coaliţiilor de Capabilităţi. Tot astăzi, ministrul Tîlvăr a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov”, a transmis, joi seară, Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate, ministrul Angel Tîlvăr a reafirmat angajamentul ferm al României pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”El a prezentat evoluţiile legate de efortul României de a găzdui şi operaţionaliza Centrul de instruire a piloţilor de aeronave F-16 de la Feteşti, destinat atât piloţilor români, cât şi celor ucraineni. Totodată, oficialul român a transmis că ţara noastră va continua să contribuie la instruirea militarilor ucraineni în diverse formate”, a mai transmis MApN.

Instituţian a precizat că cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre. În context, oficialul a subliniat rolul iniţiativei României, Turciei şi Bulgariei de contracarare a ameninţării minelor marine în Marea Neagră, MCM Black Sea, care are scopul de a asigura libertatea de navigaţie.

”Federaţia Rusă continuă să atace cu brutalitate Ucraina, provocând pierderi în rândul civililor şi afectând grav infrastructura, în special cea energetică. I-am transmis ministrului Umerov că unitatea statelor democratice în sprijinirea ţării sale şi eforturile făcute de România şi alţi aliaţi sunt solide şi vor continua atât timp cât va fi necesar", a declarat ministrul Tîlvăr.

Potrivit MApN, cei doi miniştri au evaluat ca foarte bune rezultatele de până acum ale programelor de instruire a militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA ale Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

”Ministrul Umerov a mulţumit şi cu această ocazie Guvernului României pentru sprijinul multidimensional pe care Ucraina  l-a primit încă din primele zile ale agresiunii ruse. În încheierea întâlnirii, cei doi oficiali au reiterat importanţa coordonării pe toate aspectele de interes comun”, a mai transmis ministerul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.