Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă, referindu-se la bătăia din Parlament în care au fost implicaţi Florin Roman şi Dan Vîlceanu, că ”imaginile ne-au costat pe noi toţi destul de scump” în ochii electoratului. ”Cea mai cruntă pedeapsă pe care o primeşti este în ochii electoratului, pentru că imaginile de astăzi ne-au costat pe noi toţi destul de scump şi sper eu ca viitorul să ne asigure nu doar de scuzele celor care sunt autorii acestui incident, dar sper eu să ajungem să eliminăm genul acesta de personaj care agresează în spaţiul public, care agresează în spaţiul privat”, susţine Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Alina Gorghiu a fost întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei în Turcia, cum comentează agresiunea din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu, în calitate de vicepreşedinte PNL. 
 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Nici nu ştiu în ce calitate să vă comentez mai repede un act de violenţă. În calitate de femeie care a făcut ani de zile pledoaria antiviolenţă şi a încercat să îmbunătăţească legislaţia în Parlament, prin instituirea acelui ordin de protecţie, prin extinderea termenului pentru ordinul de protecţie, prin monitorizarea electronică pentru victimele violenţei domestice sau ca ministru al Justiţiei când împreună cu Guvernul României am reuşit un proiect care, din punctul meu de vedere, este extraordinar pentru diminuarea fenomenului violenţei în general. Guvernul României împreună cu Parlamentul au lucrat pentru adoptarea extinderii ordinului de protecţie la orice tip de agresor şi la orice faptă de violenţă, indiferent că este una fizică sau un mediul online, că vorbim de hărţuire sau că vorbim de jigniri”, a declarat Alina Gorghiu. 
 
Ea a adăugat că speră ca genul de personaj care agresează să fie eliminat din spaţiul public. 
 
”Din acest punct de vedere, pentru mine, orice persoană care agresează este de condamnat, că vorbim de un membru al familiei, că vorbim de un membru al Parlamentului, că vorbim de un bărbat sau de o femeie. Este de condamnat faptul că acest lucru se întâmplă în interiorul Parlamentului, pentru că are de suferit imaginea, credibilitatea întregii clase politice şi a instituţiei numite Parlamentul României. Cea mai cruntă pedeapsă pe care o primeşti este în ochii electoratului, pentru că imaginile de astăzi ne-au costat pe noi toţi destul de scump şi sper eu ca viitorul să ne asigure nu doar de scuzele celor care sunt autorii acestui incident, dar sper eu să ajungem să eliminăm genul acesta de personaj care agresează în spaţiul public, care agresează în spaţiul privat şi aşa mai departe”, a declarat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL Florin Roman susţine marţi, într-o postare pe Facebook, că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţă că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire şi va depune plângere penală împotriva acestuia.

Din imaginile surprinse de camerele de filmat din Parlament, incidentul dintre Dan Vîlceanu şi Florin Roman a avut loc în anticamera sălii de plen.  Cei doi se împing, iar Vîlceanu încearcă să îl muşte pe liberal de faţă, în timp ce îl ţine de gât.

Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a declarat, marţi pentru News.ro, că nu va da declaraţii privind altercaţia pe care a avut-o în plenul Camerei Deputaţilor cu liberalul Florin Roman, pentru că „nu vrea să intre în scandaluri marca Roman”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul Florin Roman în plen. Astfel, parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de şase luni şi diminuarea timpului de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de trei luni. Decizia poate fi contestată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.