Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a explicat, referitor la faptul că Nicuşor Dan este dat câştigător la Primăria Capitalei, că „oamenii în general nu greşesc. Poate i-au mai dat o şansă domnului Nicuşor Dan, poate au speranţă în el. Nu ştiu. S-ar putea să nu fi greşit nimeni. Asta e. Aşa s-a întâmplat”. El a adăugat că poate „a contat şi bâlba noastră” şi poate partidul nu s-a repliat în direcţia care trebuie. Acesta a mai spus că sunt slabe şansele să fie schimbată data alegerilor prezidenţiale din septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule, oamenii în general nu greşesc. Poate i-au mai dat o şansă domnului Nicuşor Dan, poate au speranţă în el. Nu ştiu. S-ar putea să nu fi greşit nimeni. Asta e. Aşa s-a întâmplat”, a declarat Mihai Tudose, duminică seară la sediul PSD din Capitală.

Întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Tudose a răspuns: „Eu am opinia mea, dar nu o să v-o spun dumneavoastră”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Despre diferenţa mare de 21 de procente între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, social-democratul a precizat că „pare a fi un vot în favoarea lui Nicuşor Dan”.

„Poate a contat şi bâlba noastră. Poate noi am crezut că avem o soluţie. S-a dovedit a nu fi bună. Ne-am repliat. Poate nu ne-am repliat în direcţia care trebuie. Asta e. Aşa s-a întâmplat să fie”, a adăugat Tudose.

Acesta a mai spus că sunt slabe şanse să fie schimbată data alegerilor prezidenţiale.

„„Nu cred. Cred că sunt slabe şansele. Eu am văzut declaraţiile prim-ministrului, care a fost ferm în acest sens. Am văzut declaraţiile celorlalţi parteneri de coaliţie şi ei au fost fermi pe decembrie (pentru alegerile parlamentare – n.r.). Nu văd de ce s-ar muta”, a afirmat Tudose.

Chestionat ce se putea face mai bine, el a replicat.„Din punctul de vedere al campaniei efectuate de colegi pe candidatul doamna Firea, n-am ce să le reproşez”.

„Ce să le reproşez bucureştenilor că nu au votat? Aşa au votat. Până la urmă, e un exerciţiu democratic şi nu e decât o probă că în România democraţia chiar funcţionează. Apropo de domnul Cioloş care a cerut observator, că se fură alegerile. Adică două partide aflate la putere au fost înfrânte de un independent. Asta înseamnă democraţie, până la urmă”, a completat Mihai Tudose.

Întrebat dacă PSD va face la fel şi la prezidenţiale, în sensul în care să tot schimbe candidaţii, Mihai Tudose a răspuns: „Eu cred că nu. Eu cred că ne-am învăţat lecţia”.

„Acum asta cu Nicuşor Dan că a fost independent, dar a avut trei partide în spate... mai vedem cu independenţa”, a punctat Tudose.

El a mai afirmat că „o să analizăm la rece ce s-a întâmplat”.

„Analizăm cifre, facem nişte cercetări sociologice şi vedem ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat”, a mai precizat Tudose.

Chestionat dacă crede că Nicuşor Dan poate să urmeze scenariul lui Traian Băsescu şi să meargă la prezidenţiale, vicepreşedintele PSD a răspuns: „Nicuşor Dan este orice numai Băsescu nu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.