Reprezentanta unei asociaţii a reclamat că membrilor acesteia li s-a interzis participarea, ca observatori, la procesul de votare din interiorul Centrului de Recuperare şi reabilitare pentru bolnavi cu afecţiuni neuro-psihice din Călineşti, care aparţine de comuna Floreşti din judeţul Prahova. Asociaţia dorea supravegherea procesului de votare, în contextul în care respectivul centru este condus de fiica primăriţei comunei, care candidează pentru un nou mandat. La votul din centru au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne, au declarat pentru News.ro oficiali din Poliţia Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
O femeie care reprezintă Asociaţia pentru Dezvoltare Europeană şi Reconstrucţie, organizaţie înfiinţată în urmă cu peste un deceniu şi care are sediul în judeţul Prahova , a reclamat că nu i-a fost permis să asiste, ca observator, la procesul de votare din incinta Centrului de Recuperare şi reabilitare pentru bolnavi cu afecţiuni neuro-psihice din Călineşti, judeţul Prahova, care găzduieşte persoane adulte cu handicap de tip neuropsihic. 
Solicitarea asociaţiei vine în contextul în care în centrul respectiv sunt internaţi pacienţi cu boli psihice grave şi exista suspiciunea fraudei cu privire la votul acestora, în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora centrul este condus de fiica primăriţei comunei Floreşti Simona David, iar centrul medico-social se află pe raza Primăriei.
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Conform documentelor obţinute de News.ro, oficialii secţiei de votare i-au răspuns reclamantei de la Asociaţia pentru Dezvoltare Europeană şi Reconstrucţie că „preşedintele secţiei de votare are dreptul să desemneze doi membri din comisia de votare, la care aceştia vor merge însoţiţi de un delegat desemnat de M.A.I”. 
Oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au declarat pentru News.ro că având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la suspiciuni legate de vot, reprezentanţi ai Poliţiei Judeţene au fost trimişi să supravegheze votul de la Floreşti, din incinta centrului pentru bolnavii cu afecţiuni neuro-psihice. 
Aceştia au precizat că nu este vorba despre angajaţi ai secţiei locale de poliţie. 
Urna mobilă a fost trimisă la centrul de la Călineşti de la secţia de votare nr. 425 din Floreşti. Conform datelor AEP, 43 de persoane au votat folosind urna mobilă la această secţie, până la ora transmiterii acestei ştiri, din totalul de 502 votanţi. Centrul de la Călineşti a fost condus ani la rând de primăriţa comunei Floreşti, Simona David, candidată pentru încă un mandat.
De-a lungul anilor, aşezământul s-a aflat în mijlocul mai multor scandaluri. 
Anul trecut, un infirmier de la acest centru a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni de închisoare pentru că, în luna august a anului 2021, a bătut un bătrân internat în centru, victima fiind lăsată să moară fără ca angajaţii centrului să solicite sprijin medical.
În luna martie a acestui an, un control realizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a arătat ”abateri deosebit de grave” în acelaşi centru, inclusiv rezidenţi bolnavi de râie, situaţie semnalată la Călineşti şi în urmă cu un an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.