Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a declarat, joi, că, după retragerea lui Ludovic Orban din cursa electorală, ea a acceptat să candideze la Primăria Capitalei, dar că în final s-a optat pentru Marian Munteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Săftoiu a relatat la Digi 24 că, în luna februarie, când Cristian Buşoi s-a retras din postura de candidat al PNL, atât ea, cât şi Cătălin Predoiu au declinat inivitaţia de candida, ”mai ales că Ludovic Orban îşi dorea şi era un candidat cu foarte mari şanse de câştig”.

Adriana Săftoiu a povestit şi ceea ce s-a întâmplat după retragerea lui Ludovic Orban.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Eu am vorbit inclusiv cu domnul Predoiu, care este preşedintele organizaţiei de Bucureşti şi care are o mare responsabilitate în această campanie. Am spus atunci că domnul Predoiu, fiind preşedintele organizaţiei de Bucureşti, ar avea cu siguranţă şanse mari şi susţinerea organizaţiei. Domnul Predoiu a refuzat, şi atunci am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei”, a spus Adriana Săftoiu.

Ea a confirmat că luni, discuţia în partid, era pe variantele Cătălin Predoiu sau Adriana Săftoiu.

Săftoiu a precizat că despre propunerea de a candida Marian Munteanu a aflat cu puţin timp înainte de şedinţa comisiei de unificare a PNL de marţi în care s-a făcut oficial nominalizarea.

Adriana Săftoiu a menţionat că a participat la şedinţa comisiei de unificare în care s-a decis candidatura şi unde, spune ea, cel care s-a abţinut de la vot a fost deputatul Dan Motreanu.

Întrebată dacă Marian Munteanu va fi susţinut în PNL, ea a afirmat că partidul îl va sprijini, pentru că în primul rând este vorba de PNL, nu de persoana lui Marian Munteanu.

Despre o susţinere personală pentru Marian Munteanu, Adriana Săftoiu a spus: ”Eu nu voi sprijini nimic din acele declaraţii care nu au legătură cu valorile democraţiei”.

Adriana Săftoiu nu a dorit să spună dacă îl va vota pe Marian Munteanu. ”Lăsaţi-mi dreptul să mă gândesc ce voi vota şi cum voi vota. În mod evident voi vota PNL”, a spus ea.

Adriana Săftoiu a menţionat că ”depinde de PNL să arate pe mai departe că rămâne un partid care apără valorile democratice şi euroatlantice” şi a recunoscut că partidul este conectat la mediul online, şi există o dezbatere foarte intensă, în urma anunţului candidaturii lui Marian Munteanu.

Întrebată dacă PNL a pierdut online-ul, Săftoiu a spus: ”Greu de spus, nu avem nişte măsurători să vedem ce am pierdut şi ce am câştigat”.

Întrebată cine este ”sponsorul politic” al lui Marian Munteanu, Adriana Săftoiu a răspuns: ”Eu nu pot decât să îl citez pe Marian Munteanu, care a spus că a fost sunat de Teodor Atanasiu”. 

Marian Munteanu a fost validat, marţi seară, de BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei. Toţi membrii BPN au votat în favoarea acestei candidaturi, cu excepţia lui Mircea Ionescu Quintus, care s-a abţinut de la vot.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.