Europarlamentarul PNL Adina Vălean a declarat joi că în contextul în care preşedintele intenţionează să meagă în Parlamentul României, asta înseamnă un rol activ politic inclusiv în partid, şi astfel crede că Valeriu Stoica nu are dreptate când spune că s-a încheiat epoca Iohannis. Ea a arătat că a avut cu şeful statului o relaţie corectă şi constantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Adina Vălean a fost întrebată în emisiunea România Politică de la Prima News dacă epoca Iohannis s-a încheiat sau va continua, după afirmaţia făcută de fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, la Consiliul Naţional al partidului. 

”În PNL, nu ştiu să vă spun dar dacă înţeleg că preşedintele intenţionează să meagă în Parlamentul României, asta înseamnă un rol activ politic inclusiv în partid, deci cred că Valeriu Stoica nu are dreptate când spune că s-a încheiat epoca Iohannis, dacă luăm aceste criterii. Istoria, în general, nu se scrie la cald”, a spus Vălean. 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Întrebată care a fost relaţia sa cu preşedintele Iohannis, Adina Vălean a spus: ”Foarte corectă, este o persoacă cu care m-am întâlnit de fiecare dată când am cerut o întâlnire, am primit-o aproape instant şi am trecut în revistă, de fiecare dată, principalele teme europene, poziţionare preşedintelui, a se citi a a României. Deci a fost o relaţie corectă şi constantă”.

Despre ce rămâne în urma lui Klaus Iohannis, Vălean a arătat că, din perspectiva sa, pe politica externă a României, nu şi-a făcut niciodată griji cu ce ar putea să facă România, dând exemplul discuţiilor pe care le avea cu prim-miniştri  privind investiţiile Chinei în infrastructură.

Ea a arătat că România a avut o poziţionare corectă, care nu a ridicat niciodată semne de întrebare. ”România a fost un pilon lăudat în cee ace înseamnă sprijinul pentru Ucraina. Sunt convinsă că preşedintele a avut un rol important. România a fost tot timpul o ţară bine văzută şi stabilă în politica externă aşa încât măcar atât lucru aş putea spune pozitiv”, a menţionat Vălean. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.