Ministerul Afacerilor Externe salută ratificarea, de către Parlamentul Ucrainei, a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internationale, Ucraina devenind astfel al 125-lea stat parte la acest tratat internaţional. Conform MAE, demersul subliniază angajamentul Ucrainei faţă de justiţia internaţională şi dezideratul combaterii impunităţii pentru cele mai grave crime internaţionale - crima de agresiune, genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război. ”România reiterează sprijinul său ferm pentru justiţia penală internaţională şi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de competenţa materială a Curţii Penale Internaţionale, inclusiv în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, subliniază MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe salută ratificarea, la 21 august 2024, de către Parlamentul Ucrainei, a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internationale. În baza acestei decizii a Radei Supreme, Ucraina va deveni al 125-lea stat parte la acest tratat internaţional care a pus bazele singurei instanţe penale internaţionale cu vocaţie universală”, transmite MAE joi dimineaţă.

Conform sursei citate, acest demers de o importanţă deosebită, având în vedere mai ales contextul în care este realizat, subliniază angajamentul Ucrainei faţă de justiţia internaţională şi dezideratul combaterii impunităţii pentru cele mai grave crime internaţionale (crima de agresiune, genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război). 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Acţiunea Ucrainei contribuie, neîndoielnic, şi la legitimarea eforturilor sale de activare a tuturor mecanismelor jurisdicţionale posibile pentru sancţionarea agresiunii Rusiei împotriva sa. România reiterează sprijinul său ferm pentru justiţia penală internaţională şi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de competenţa materială a Curţii Penale Internaţionale, inclusiv în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”, mai arată MAE.

Parlamentul ucrainean a a hotărât miercuri prin vot - după ani de tergiversări şi după o opoziţie militară - ca Ucraina să adere la Curtea Penală Internaţională (CPI), cu speranţa să pedepsească Rusia pentru presupuse crime de război comise pe teritoriul ucrainean, anunţă mai mulţi deputaţi, relatează AFP.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.