Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, aflat în vizită în SUA, afirmă că oficialii Departamentului de Stat au apreciat eforturile României în domeniul traficului de persoane. El se declară încrezător că progresele făcute de ţara noastră se vor reflecta pozitiv în raportul privind Traficul de Persoane al Departamentului de Stat de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Traficul de persoane este un flagel care distruge multe vieţi şi lasă urme adânci la nivelul societăţii. Exploatarea persoanelor este de neconceput într-o societate modernă şi avem «toleranţă-zero» faţă de această formă de criminalitate. Lupta împotriva traficului este de fapt o luptă pentru viaţă şi o responsabilitate comună atât a ţărilor sursă, cât şi a celor de destinaţie", a afirmat Lucian Bode, luni, într-o postare pe Facebook.

El a arătat că, în cadrul vizitei pe care o face în SUA, s-a întâlnit, luni, la Washington, cu Kari Johnstone, directorul Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Departamentul de Stat.

"În cadrul discuţiilor avute, am subliniat prioritatea pe care o reprezintă problematica traficului de persoane pentru Guvernul României şi am evidenţiat progresele şi rezultatele pozitive înregistrate de către autorităţile române, obţinute în strânsă colaborare cu societatea civilă, în prevenirea şi combaterea traficului de persoane", a explicat ministrul de Interne.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte actualul context de securitate generat de agresiunea militară a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, a prezentat partenerilor americani măsurile speciale luate de România pentru prevenirea traficului de persoane, atât la nivel operativ, cât şi în ceea ce priveşte protecţia persoanelor vulnerabile, precum şi măsurile luate de România cu privire la furnizarea de asistenţă personalizată.

"Oficialii Departamentului de Stat au apreciat în mod deosebit eforturile României în domeniu, precum şi progresele evidente reflectate în răspunsurile la chestionarul Departamentului de Stat pentru elaborarea Raportului de anul acesta. Totodată, au încurajat autorităţile române să continue măsurile deja implementate în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Eforturile instituţionale pe care le-am depus au ţinut cont de recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane, dar şi în alte evaluări internaţionale, o atenţie deosebită fiind îndreptată spre asistenţa acordată victimelor traficului de persoane şi accesul organizaţiilor non-guvernamentale la finanţare", a subliniat Bode.

Potrivit sursei citate, România dispune de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislaţie, strategii şi planuri de acţiune.

"Salut cooperarea foarte bună pe care o avem cu Statele Unite ale Americii în acest domeniu şi sunt încrezător că progresele pe care le-am făcut în ultima perioada la nivelul autorităţilor române responsabile se vor reflecta pozitiv în raportul privind Traficul de Persoane al Departamentului de Stat de anul acesta, odată cu revenirea României în categoria a II-a a statelor implicate în prevenirea şi combaterea acestui flagel", a conchis el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.