8 ani de zile au aşteptat microbiştii să vadă iar naţionala de fotbal calificată la un turneu final! România se află în grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Naţionala antrenată de Edi Iordănescu va debuta pe 17 iunie, cu Ucraina, de la ora 16:00 a României pe stadionul Allianz Arena din Munchen. Pe 22 iunie, jucăm cu Belgia, la Koln şi pe 26 avem ultimul meci din grupă, cu Slovacia, la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cazul în care România merge în „optimi”, există două scenarii. Dacă vom câştiga grupa, vom înfrunta, pe 2 iulie la Munchen, locul 3 al uneia dintre grupele A, B, C sau D. Dacă termină pe locul doi, ne vom întâlni cu locul 2 din Grupa D pe 1 iulie, la Dusseldorf. Şi cu locul 3 avem o şansă să mergem mai departe. Am putea înfrunta locul 1 din Grupa B sau Grupa C, la Koln sau Gelsenkirchen.

Cum se pregătesc românii pentru cel mai aşteptat eveniment al verii? Clasic: cu bere, chipsuri sau seminţe şi cu întâlniri cu prietenii. Şi, sperăm cu toţii, cu sărbătorit pe străzi dacă ne calificăm mai departe!

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Reţete Euro 2024: de ce iubim berea

Românii au o afinitate specială pentru bere, fiind una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din ţară. Conform unui raport din 2023 al Asociaţiei Berarii României, consumul anual de bere pe cap de locuitor este de aproximativ 85 de litri. Aceasta plasează România în topul ţărilor europene la consumul de bere, alături de Germania şi Cehia.

Piaţa berii în România este extrem de diversificată. În prezent, există peste 600 de sortimente de bere disponibile pe piaţă, variind de la berile mainstream produse de marile companii internaţionale până la cele artizanale, produse de microberării locale. Acestea din urmă au câştigat popularitate în ultimii ani, datorită calităţii şi varietăţii oferite.

Reţete Euro 2024: prima bere în România

Prima bere din România a fost produsă în secolul al XIX-lea. În 1878, Carol I a înfiinţat prima fabrică de bere modernă din ţară, Fabrica de Bere Bragadiru, în Bucureşti. Aceasta a marcat începutul industriei berii româneşti. De-a lungul timpului, producţia de bere a evoluat semnificativ, atât în termeni de cantitate, cât şi de calitate.

Reţete Euro 2024: bere + fotbal = love

Berea şi fotbalul sunt adesea menţionate împreună în cultura populară românească, iar această asociere nu este întâmplătoare. Există mai multe motive pentru care berea este adesea asociată cu fotbalul şi meciurile echipei naţionale. Şi înţelegem de ce. Fotbalul este un sport care aduce oamenii împreună, fie că este vorba de meciuri vizionate la stadion sau la televizor. Berea, fiind o băutură socială prin excelenţă, completează perfect această atmosferă. Barurile şi puburile sunt pline de fani care savurează bere în timp ce urmăresc meciurile, creând un sentiment de comunitate şi apartenenţă.

De-a lungul decadelor, s-a creat o tradiţie a consumului de bere în timpul meciurilor de fotbal. În special în perioada Campionatelor Mondiale sau Europene, berea devine aproape sinonimă cu evenimentul sportiv. Această tradiţie este transmisă din generaţie în generaţie, consolidând asocierea dintre bere şi fotbal.

Reţete Euro 2024: ce mai punem pe masă pe lângă bere? Seminţe şi chipsuri!

Pe lângă bere, românii au şi alte preferinţe culinare care completează perfect o reţetă perfectă pentru Euro 2024. O pungă de chipsuri, dar şi nelipsitele seminţe - sunt alegeri populare în casele românilor.

Chipsurile sunt un snack extrem de popular în România, mai ales în timpul meciurilor de fotbal sau la seriale. Acestea sunt apreciate pentru varietatea de arome şi texturi, oferind o experienţă gustativă care complimentează perfect amăreala berii. De la aromele clasice de sare şi piper, până la cele mai sofisticate, precum barbecue sau smântână şi ceapă, găsim într-o pungă de chipsuri tot ce avem nevoie!

De asemenea, seminţele, în special cele de floarea-soarelui şi dovleac, sunt un alt snack preferat de români. Acestea nu sunt doar gustoase, ci şi parte dintr-o tradiţie veche. Ronţăitul seminţelor este un obicei care aduce aminte de serile petrecute în familie sau cu prietenii, la poveşti sau la vizionarea unui meci.

Reţete Euro 2024: ce poţi găti cu o bere

La fel ca vinul sau cidrul, şi berea poate face minuni în bucătărie. Povestim în continuare despre una dintre cele mai simple reţete Euro 2024 pe care le putem face folosindu-ne de bere: Fish and Chips!

Într-un castron mare, se amestecă 250 ml (1 cană) de făină cu praful de copt şi amidonul de porumb. Se condimentează cu sare. Într-un alt bol, vom bate berea cu oul. Se pune treptat în amestecul de făină. Într-o friteuză sau într-o cratiţă, încălzim apoi uleiul până când acesta atinge o temperatură de 190°C pe un termometru alimentar. Dăm bucăţile de peşte cu restul de făină, apoi le vom acoperi bine cu aluatul. Gătim în ulei timp de 4 până la 5 minute, întorcând fileurile din când în când. Scurgem la final pe hârtia de bucătărie. Le putem servi cu cartofi prăjiţi (pai sau wedges, după gust) sau cu o pungă de chipsuri, dacă nu avem mereu timp sau energie să mai prăjim şi cartofi.

Poftă bună şi hai, România!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.