V-aţi cumpărat o cămaşă scumpă şi a sosit momentul să o curăţaţi. Ce trebuie să faceţi acum? Ca bărbaţi, înţelegem cât de frustrant poate fi acest lucru, deoarece probabil că am mai micşorat o cămaşă sau două înainte. Cu ajutorul metodei adecvate, vă vom arăta cum să vă spălaţi şi să vă îngrijiţi cămăşile elegante.
Am prezentat câteva reguli, metode şi sfaturi simple despre cum să vă spălaţi şi să vă îngrijiţi cămăşile. Urmaţi-le şi veţi avea acea senzaţie de cămaşă nouă, după fiecare curăţare.
Îngrijirea de zi cu zi a cămăşilor dvs.
Este important să vă verificaţi din când în când cămăşile, pentru a vă asigura că nu există nasturi desprinşi, pete neobservate, rupturi sau cute. Acest lucru are rolul de a depista problemele înainte de a fi prea târziu şi de a corecta orice lucru înainte de a fi nevoie să o purtaţi. Acest lucru vă ajută şi înainte de călcare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, păstraţi cămăşile elegante la câţiva centimetri unul de altul pe umeraşele lor, lăsându-le să respire şi să se desfăşoare în mod natural, prevenind o formă proastă. Aşadar, acordaţi-vă câteva minute pentru a arunca o privire şi a vedea unde este nevoie de reparaţii.
Utilizarea capetelor rotunjite ale umeraşului poate fi observată prin cămaşă. Acest lucru previne formarea unor gropiţe aspre atunci când este atârnat la uscat.
Acordarea unei îngrijiri şi atenţii adecvate cămăşilor dvs. este cel mai important pas pentru a prelungi durata de viaţă a cămăşii dvs. Există două opţiuni în ceea ce priveşte spălarea: spălaţi-o dumneavoastră sau trimiteţi-o la curăţătorie.
Metoda 1: Spălarea şi uscarea cămăşilor acasă
1. Descheiaţi toţi nasturii, nu uitaţi de manşete şi gulere.
2. Îndepărtaţi toate întăriturile de guler. Unele sunt fuzionate în guler, aşa că lăsarea lor înăuntru nu este o problemă.
3. Pretrataţi orice pete cu detergent sau curăţaţi-le la faţa locului (aveţi grijă şi testaţi mai întâi într-o zonă mică pentru a verifica rezistenţa culorii). Un produs grozav de încercat este bara pentru gulere şi manşete. Acest produs funcţionează foarte bine pentru pretratarea acelor pete dificile în jurul gulerului.
4. Folosiţi ciclul delicat (sau spălaţi manual, dacă este disponibil) pentru ţesăturile uşoare. Pentru ţesăturile mai grele, alegeţi ciclul normal.
5. Apa caldă sau călduţă este perfect bună pentru alb sau culori deschise. Folosiţi apă rece pentru o cămaşă în culori închise sau culori care s-ar putea transfera.
6. Pentru detergent, evitaţi orice este pe bază de clor. Acesta poate transforma acel albastru intens într-un albastru cer dacă nu sunteţi atent. De asemenea, balsamul de rufe poate acoperi ţesătura, făcând şi mai greu să scoateţi acele pete, aşa că folosiţi-le cu precauţie.
7. Folosiţi un ciclu de centrifugare scoateţi cea mai mare parte a apei din cămaşă, optând pentru o viteză mai mică pentru ţesăturile dvs. delicate.
8. Odată ce ciclul de spălare este finalizat, scoateţi-le rapid, altfel dacă le lăsaţi să stea prea mult timp, ţesătura va permite apariţia ridurilor.
9. În loc să folosiţi uscătorul, agăţaţi mai degrabă cămaşa la uscat. Folosiţi umeraşe rotunjite pentru a evita urmele ascuţite ale umeraşului odată uscat.
10. Călcaţi cămăşile odată ce sunt uşor umede.
Cu excepţia cazului în care sunteţi în criză de timp, lăsaţi cămăşile în afara uscătorului. Aceste maşini fură de fapt umezeala bumbacului, ceea ce va scurta durata de viaţă a unei ţesături mai mult decât orice alt factor. Ca să nu mai vorbim de o şansă bună de a vă confrunta cu o contracţie care poate modifica complet camasa dvs. preferata. Cel mai bine este să nu vă asumaţi niciun risc.
Metoda 2: Spălarea şi uscarea cămăşilor la curăţătorie.
1. Alegeţi o curăţătorie chimică locală şi cereţi-le să spele şi să calce mai întâi câteva cămăşi mai vechi. În acest fel, chiar dacă le deteriorează, nu veţi pierde prea mult din cauza asta.
2. Uneori, ei presupun că vreţi ca cămăşile să fie curăţate la uscat. Cereţi-le doar o spălare şi călcare. Substanţele chimice reale pe care le folosesc pentru curăţarea uscată pot fi dăunătoare pentru ţesătură şi pot lăsa cămaşa lipsită de caracteristicile sale originale.
3. Identificaţi-le petele dificile. La asta se pricep şi vă pot ajuta cu adevărat la îndepărtarea petelor supărătoare. Fiţi atenţi, produsele lor de îndepărtare a petelor sunt foarte puternice, aşa că este mai bine să le cereţi sfatul personal.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.