În ziua de astăzi, telefonul a ajuns să fie nu doar o extensie electronică a noastră, ci un companion care ne însoţeşte tot timpul. De aceea, în momentul în care se întâmplă să păţească ceva, simţim pierderea într-un mod destul de dureros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fiecare căzătură de la distanţe mari ne aduce fiori pe şira spinării, iar dacă se întâmplă să fii o fire activă, aflat mereu în noi şi noi aventuri, ai nevoie de extra protecţie. Pentru a evita accidentele, îţi propunem să-ţi accesorizezi smartphone-ul în mod inteligent, în concordanţă cu nevoile tale. 

Indiferent de accesoriul ales, acesta trebuie să fie compatibil cu smartphone-ul tău. De exemplu, dacă deţii un iPhone 14, ai nevoie de accesoriile potrivite din punct de vedere dimensiune, model şi mod de aplicare. Dacă smartphone-ul tău se află în top telefoane 2022 eşti un norocos, pentru că, în ultimii ani, rezistenţa materialelor folosite a crescut, astfel că gradul de protecţie este deja sporit.

În orice caz, ideal este să faci o probă înainte de a achiziţiona orice accesoriu. 

Iată, mai jos, propunerile noastre:

Folii de protecţie a ecranului

Dincolo de husele sofisticate, accesoriul de bază pentru a ne proteja telefonul este cel special pentru ecran. Acesta absoarbe zgârieturile, amprentele şi protejează în caz de impact minor. Protecţia ecranului se face fie prin aplicarea unei folii din plastic, fie a uneia din sticlă.

Protecţia din sticlă este mult mai rezistentă, în special la zgârieturi. Este uşor de aplicat şi are o durabilitate mare în timp, dublată de o claritate foarte bună. Unele variante din segmentul premium beneficiază de caracteristici îmbunătăţite precum reducerea reflexiilor sau filtrarea luminii pentru a face mai plăcută experienţa de vizualizare a conţinutului.

Protecţia din plastic este mai subţire în comparaţie cu cea de sticlă, însă este mai flexibilă. Protejează de asemenea împotriva zgârieturilor, însă nu are o rezistenţă la fel de mare. Un avantaj deosebit al foliei de plastic este preţul avantajos, diferenţa din punct de vedere cost faţă de sticlă fiind considerabilă.

Huse de protecţie

Acum că te-ai asigurat că ecranul telefonului tău este protejat, pasul următor este să-ţi achiziţionezi o husă. Ai la dispoziţie o gamă variată de stiluri, materiale şi culori, pentru a-ţi acoperi nevoile legate atât de protecţie, cât şi de aspect estetic. 

Pentru protecţie de bază poţi să cumperi o husă din silicon, care ajută în situaţii precum zgârieturi minore sau căderi de la mică distanţă. Sunt uşor de montat, au un preţ prietenos cu buzunarul tău şi sunt flexibile şi versatile.

Dacă eşti pasionat de activităţi în natură precum drumeţii sau escaladă, atunci ai nevoie de o husă cu rezistenţă ridicată. Husele care asigură o protecţie mare nu sunt cele mai aspectuoase. Au colţurile groase şi întărite, marginile late şi mai multe straturi de material pentru a rezista la şocuri puternice sau căderi de la distanţe considerabile.

Husele de tip port card ajută atât la protecţia smartphone-ului, cât şi la o organizare mai bună a documentelor sau cardurilor tale. Acestea acoperă telefonul atât pe spate, cât şi pe faţă, iar partea detaşabilă poate funcţiona cu succes ca suport pentru vizualizare filmuleţe.

Materialul din care sunt confecţionate accesoriile este unul extrem de important. Pielea aduce un aspect rafinat, sofisticat, însă vine după sine cu costuri mai ridicate. Pe de altă parte, un material transparent este potrivit dacă doreşti să scoţi în evidenţă designul telefonului tău şi nici nu are costuri atât de ridicate.

Carcase cu şnur

Dacă nu îţi place să îţi umpli buzunarele cu tot felul de obiecte, inclusiv smartphone-ul, o carcasă cu şnur poate fi alegerea ideală, în special dacă ajungi deseori la evenimente sau petreceri, unde nu-l poţi lăsa să zacă la întâmplare. Acest tip de carcasă este realizat din materiale moi precum neopren sau microfibră. Protejează împotriva zgârieturilor sau loviturilor uşoare, însă nu te baza pe acest tip de accesoriu dacă preferi activităţi mai intense.

Suportul auto 

Pentru plimbările dese cu maşina ai avea nevoie de accesoriile potrivite. Poţi folosi, cu un cost foarte avantajos, un suport auto cu adeziv, care se lipeşte direct pe spatele telefonului şi care te ajută să navighezi cu uşurinţă şi în zonele oraşului care îţi sunt mai puţin cunoscute. Tot pentru o experienţă sigură, hands-free, poţi achiziţiona un suport mai solid, fix. Acesta are un cost mai ridicat, însă este mai sigur din punct de vedere protecţie pentru că şansele unei căderi accidentale sunt cu mult diminuate.

Husele rezistente la apă

Cele mai noi modele de telefon au şi caracteristica de a fi waterproof, însă puţină protecţie suplimentară este recomandată, în special dacă eşti pasionat de scuba diving, snorkeling sau înot. Husele rezistente la apă sunt etanşe, iar unele modele te pot ajuta chiar să eviţi scufundarea telefonului în apă.

Protecţiile pentru camere

Cele mai multe huse lasă spaţiu liber pentru zona în care se află camerele. Cu toate că rezistenţa materialelor a devenit din ce în ce mai ridicată odată cu trecerea timpului, pentru a proteja lentilele camerelor îţi recomandăm totuşi să-ţi achiziţionezi aceste accesorii. 

Seturile de curăţare

Dincolo măsurile de siguranţă referitoare la rezistenţă, un smartphone ar trebui să fie igienizat în mod regulat. Kiturile de curăţare special destinate telefoanelor pot include microfibră, soluţii de igienizare sau instrumente speciale cu care poţi curăţa părţile mai puţin accesibile. O curăţare frecventă ajută la menţinerea la distanţă a prafului şi bacteriilor. În plus, dispozitivul tău va arăta mult mai bine.

Poţi cutreiera magazinele fizice în căutarea accesoriilor potrivite din punct  de vedere culoare, formă, rezistenţă sau poţi să te orientezi spre achiziţiile online, unde ai la dispoziţie o gamă largă de produse pe care le poţi accesa cu efort minim. Orice ai alege, suntem convinşi că telefonul îţi va mulţumi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.