MedLife a dat startul unui program de educaţie sexuală dedicat tinerilor din România printr-un demers de testare şi depistare a bolilor cu transmitere sexuală. Astfel, operatorul şi-a mobilizat resursele şi pune la dispoziţia participanţilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS din Europa Centrală şi de Sud-Est. Prin această iniţiativă, MedLife încurajează tinerii să se distreze responsabil, oferindu-le posibilitatea de a se testa gratuit pentru boli cu transmitere sexuală. Mai mult, pentru a eficientiza timpii de răspuns, MedLife a implicat în cadrul acestei acţiuni şi sistemul de drone. Transportarea mai rapidă a probelor recoltate la festival le va da participanţilor posibilitatea să acceseze rezultatele în aceeaşi zi, direct în aplicaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

  • Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife şi-a mobilizat resursele şi a pus la dispoziţie festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală şi de Sud-Est.
  • Analizele, oferite gratuit, sunt transportate cu drona pentru a eficientiza timpul de răspuns, participanţii având astfel posibilitatea de a accesa rezultatele în aceeaşi zi, direct în aplicaţia MedLife.
  • Acţiunea face parte din programul de educaţie sexuală anunţat de liderul pieţei în contextul în care cel mai recent studiu derulat la nivel naţional arată că peste 90% dintre tinerii din România nu au informaţii pentru a identifica şi a se proteja de bolile cu transmitere sexuală.

Testarea pentru boli cu transmitere sexuală este încă un subiect tabu în societatea românească, fapt confirmat şi de concluziile celui mai recent studiu pe acest subiect, realizat la nivel naţional la cererea MedLife. Peste 90% dintre tineri nu au informaţii suficiente pentru a identifica şi a se proteja de boli cu transmitere sexuală, iar acest lucru ne-a determinat nu doar să venim direct în mediul lor, dar şi să trecem la acţiune. În acest sens, ne-am mobilizat resursele şi am pus la dispoziţie un centru de testare BTS chiar în festival, iar pentru a eficientiza timpul de răspuns am folosit sistemul de transport a probelor biologice cu drona. În felul acesta, participanţii testaţi vor putea accesa rezultatele în aceeaşi zi, direct în aplicaţie, având astfel posibilitatea de a lua cele mai bune decizii şi de a se distra responsabil pe durata festivalului şi nu numai”, a declarat Ina Ilie, Director Comunicare MedLife.

Testele pot fi accesate de persoanele cu vârsta de minimum 16 ani împliniţi, în limita locurilor disponibile, şi cuprind un panel de 7 patogeni, pentru unele dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală, respectiv: Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium, Mucoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Adiţional acţiunii de testare BTS, MedLife le oferă participanţilor din festival oportunitatea de a discuta cu medicii buni despre problemele lor, într-un cadru informal şi relaxat. Participanţii pot merge, gratuit, în aceste zile la „Speed Dating” cu medicii MedLife - sesiuni de consiliere 1 to 1 cu urologi, ginecologi, psihiatri şi psihologi pentru cei care doresc să afle informaţii într-un spaţiu sigur în care se asigură confidenţialitatea. În plus, specialiştii prezenţi la faţa locului susţin pe durata festivalului o serie de sesiuni sub genericul „Hot Talks” în care abordează subiecte considerate de multe ori tabu – bolile cu transmitere sexuală şi prevenţie, despre testare, comunicare şi relaţii sănătoase.

MedLife este primul operator medical privat din Europa Centrală şi de Est care a pus în funcţiune sistemul de transport cu drone pentru probe biologice de laborator. În acest moment, operatorul are mai multe zboruri autorizate pentru nord-vestul ţării, urmând ca pe termen mediu şi lung să se extindă la nivel naţional.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.