MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, anunţă că o nouă campioană se alătură primului program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticaţi cu cancer, #SperanţaNuMoareDeCancer, în calitate de Ambasador al Speranţei. Lăcrămioara Perijoc, pugilista care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris, şi-a donat singura medalie de aur obţinută la Campionatul European de la Madrid din 2019, în semn de speranţă pentru copiii recent diagnosticaţi cu cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lăcrămioara Perijoc este cel de-al cincilea campion care se alătură acestui demers social menit să aducă speranţă şi forţă în rândul celor care trec prin momente dificile din cauza cancerului pediatric. Medalia de aur oferită de Lăcrămioara Perijoc a fost topită şi transformată în 100 de fundiţe aurii (simbol al luptei împotriva cancerului pediatric), urmând să fie dăruite copiilor care înving cancerul.

Această medalie, obţinută în 2019 la Campionatul European din Spania, este cea mai importantă din cariera mea şi singura de aur şi am ales să o dăruiesc din toată inima pentru alte inimi. Medalia asta înseamnă pentru mine izbândă, speranţă şi mai nou, odată cu alăturarea în cadrul acestui program de testare genetică gratuită, înseamnă şi primii paşi pentru a  ajuta la vindecare. Lupta împotriva cancerului poate fi una cruntă, dar aş vrea să ştiţi că nu sunteţi singuri în această luptă. Putem deveni campioni ai speranţei împreună ” a declarat Lăcrămioara Perijoc, campioană la box.

Povestea medaliei şi motivul donării sunt prezentate într-un scurt video:

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Alături de ea, alte nume mari din sportul românesc, precum David Popovici, Maria Olaru, Mihai Leu şi Beatrice Câşlaru şi-au donat medalii de suflet pentru a-şi arăta susţinerea pentru copiii care se confruntă cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Speranţei în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife.

În prezent, MedLife este operatorul care deţine cea mai mare expertiză în sfera de secvenţiere genetică şi una dintre cele mai mari reţele de laboratoare şi centre de recoltare la nivel naţional. Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperanţaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 417 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticaţi recent cu afecţiuni oncologice.

În cadrul programului, pacienţii pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.

Prin programul de testare genetică, ne unim forţele împreună cu echipele medicale din întreaga ţară pentru o oferi copiilor diagnosticaţi recent cu cancer o şansă în plus la viaţă. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esenţiali, de la cei frecvenţi la cei rari, descoperind mutaţii care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente ţintite, oferind speranţă atât pacienţilor, cât şi familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi şeful Laboratorului de Genetică şi Biologie Moleculară, MedLife.

Copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot fi înscrişi în continuare în programul #SperanţaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinţi, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular şi prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanţaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire naţională, finanţat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticaţi cu cancer, conform condiţiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.