Procurorii DNA fac marţi 20 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu într-un dosar de corupţie privind fapte săvârşite de funcţionari publici. Una dintre percheziţii are loc la sediul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, iar celelelate la domiciliile unor persoane şi la sediile unor firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE: Una dintre percheziţiile făcute de procurpri are loc la sediul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti. 

”Autoritatea Vamală Română îşi reafirmă angajamentul pentru transparenţă, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei. Vă asigurăm că activitatea instituţiei nu este afectată în niciun fel de această situaţie”, a transmis, marţi, Autoritatea Vamală Română. 

Instituţia precizează că va lua ”toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situaţie este gestionată în conformitate cu standardele etice şi legale”. 

”Suntem deplin angajaţi să promovăm integritatea şi etica în toate aspectele activităţii noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, a mai transmis sursa citată. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2021 - 2024, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, anunţă DNA.

Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 20 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

 În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.