Un număr de 132 de unităţi sanitare s-au constituit părţi civile în dosarul Hexi Pharma, în care există şi 137 de părţi vătămate, tot unităţi sanitare, se arată în rechizitoriul prin care firma lui Dan Condrea a fost trimisă în judecată la Tribunalul Bucureşti, alături de directorul general Flori Dinu şi de directorul de producţie Mihail Leva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii notează în rechizitoriu că 132 de unităţi sanitare s-au constituit părţi civile în dosarul Hexi Pharma, cauză care are ca obiect zădărnicirea prevenirii şi combaterii bolilor, în cadrul unităţilor sanitare din România, a infecţiilor asociate asistenţei medicale, ca urmare a comercializării de către companie de produse biocide necorespunzătoare, sub aspectul concentraţiei de substanţe active şi al eficienţei biocide, precum şi infracţiuni de înşelăciune şi fals.

Totodată, 137 de unităţi sanitare s-au constituit părţi vătămate, se mai arată în rechizitoriu.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru recuperarea prejudiciului de 102 milioane de lei, procurorii au dispus menţinerea sechestrului pe mai multe terenuri ale Hexi Pharma: teren intravilan în Bucureşti, de 2.060 de metri pătraţi, în valoare orientativă de 1.636.880 euro;  teren intravilan de 2.633 de metri pătraţi situat în comuna Mogoşoaia, în valoare de 49.500 de euro; construcţie de 1.520 de metri pătraţi în Mogoşoaia, având valoarea de impunere de 693.256 lei; teren intravilan arabil, de 11.383 de metri pătraţi în Mogoşoaia, în valoare 11.968 de euro.

Procurorii notează că, în 31 mai 2016, Parchetul instanţei supreme a dispus indisponibilizarea şi poprirea, prin aplicarea sechestrului asigurător, a sumelor de bani, prezente şi viitoare, existente în conturile bancare ale Hexi Pharma. De asemenea, printr-o ordonanţă din 3 iunie 2016, Parchetul a dispus punerea sub sechestru a unui imobil de 212 metri pătraţi dobândit prin contract de vânzare-cumpărare de către Hexi Pharma, având o valoare de impunere de 738.358 lei.

Anchetatorii mai arată că, printr-o ordonanţă din 9 iunie 2016, Parchetul instanţei supreme a pus sechestru pe şapte terenuri din Bucureşti ale inculpatei Flori Dinu, în valoare totală de peste 700.000 de euro.

Totodată, procurorii amintesc că au dispus instituirea sechestrului asigurător pentru un teren şi un apartament aparţinând inculpatului Mihail Leva, în valoare de 34.000 de euro, respectiv 66.440 de lei, ambele situate în localitatea Dudu din judeţul Ilfov.

Anchetatorii mai solicită Tribunalului Bucureşti obligarea inculpaţilor "la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 246.000 lei, din care 200.000 inculpata persoană juridică şi câte 23.000 lei inculpaţii Dinu Flori şi Leva Mihail."

Romulus Varga, procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, a declarat, marţi, că prejudiciul calculat în dosarul Hexi Pharma este de 102 milioane de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor de produse biocide neconforme de la Hexi Pharma de către unităţi sanitare din România.

Varga a explicat că persoanele fizice nu se pot constitui părţi civile deoarece este imposibil de stabilit o legătură de cauzalitate între o anumită infecţie a unui anumit pacient şi un anumit produs neconform al Hexi Pharma folosit la un spital.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au trimis în judecată, luni, la Tribunalul Bucureşti, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În dosar sunt judecaţi şi Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, precum şi Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.