Un bărbat i-a spus lui Liviu Dragnea, marţi, la instanţa supremă, că este un infractor şi trebuie să stea la puşcărie, preşedintelui PSD răspunzându-i: “Ce am furat? Instanţa a spus că nu am furat voturi”.
Liviu Dragnea a fost aşteptat la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de mai mulţi contestatari, care i-au spus că este infractor.
Întrebat de jurnalişti ce va face după ce instanţa supremă i-a respins contestaţia la executare în dosarul “Referendumul”, Liviu Dragnea a spus că merge în continuare la CEDO şi la Curtea Europeană de la Strasbourg.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În acel moment, o femeie care stătea lângă el i-a spus: “Opriţi lichidarea mea de către SRI”. Alţi protestatari au început să strige: “Sunteţi un infractor, trebuie să staţi la puşcărie. Aţi văzut cum arată spitalele de stat? Aţi văzut că nu sunt medicamente?“.
“Ce-am furat eu? A spus instanţa în motivare că am furat vreun vot? Aţi citit motivarea? Instanţa a zis că n-am furat voturi. Am fost condamnat pentru că s-au încălcat prevederile legii protecţiei datelor personale. Asta-i motivarea, citiţi-o”, i-a răspuns Dragnea unui jurnalist prezent la instanţa supremă.
Un alt protestatar i-a spus lui Dragnea că, într-o ţară europeană normal, un demnitar care este acuzat de fapte penale îşi da demisia din bun simt, imediat Dragnea întrebându-l: „Eşti cu aceeaşi chestie?”
Preşedintele PSD a plecat apoi de la instanţa supremă fără să răspundă altor întrebări.
Mai mulţi protestatari i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea şi când acesta a ajuns la sediul instanţei supreme, iar unul dintre aceştia i-a oferit o cască de protecţie pe care scria “#Rezist” şi i-a spus că este un cadou pentru că ştie că este “inginer”.
Liviu Dragnea a fost marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat un nou termen din dosarului de abuz în serviciu în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.
"În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susţine DNA.
Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare.
Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.
Liviu Dragnea a formulat o contestaţie la executare în dosarul "Referendumul", care luni a fost respinsă definitiv de Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
La judecarea contestaţiei, Liviu Dragnea le spunea judecătorilor, în ultimul cuvânt, că a asistat la o dezbatere care îl depăşeşte, pentru că el este inginer, dar a remarcat faptul că procurorul DNA a spus că un articol de lege este cu titlu de recomandare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.